Életmód

Mobilunkat jobban féltjük, mint a jegygyűrűnket

A briteknek csaknem fele már a lakáson belül is csak mobiltelefonon vagy más elektronikus távközlési eszközzel tudatja mondandóját családtagjaival.

Mobilunkat jobban féltjük, mint a jegygyűrűnketHihetetlenül hangzik, de már egy átfogó felmérés is igazolja: a britek 45 százaléka képes mobilon, a Facebookon vagy a Twitter üzenőportálon, sőt e-mailben vagy SMS-ben kommunikálni a vele egy fedél alatt tartózkodó hozzátartozóival is, ha azok épp egy másik helyiségben vannak.
A Digital Home Index nevű kutatásban 2500 brit felnőtt 73 százaléka bevallotta azt is, hogy nehezen tudná nélkülözni akár csak egy napra a mobilját, laptopját vagy MP3-as lejátszóját.

Hát, lássuk be, ezzel sokan vagyunk így, de az talán túlzásnak tűnik, hogy a britek negyede az ágyban, tíz százalékuk pedig még a fürdőszobában is rendszeresen ellenőrzi, hogy nem érkezett-e – pont az alatt az idő alatt, amíg a másik oldalára fordult vagy szappanozott – e-mailje vagy SMS-e, és kétszer annyian vannak azok, akik okostelefonjuk eltűnését bánnák a leginkább, mint azok, akiknek jegygyűrűjük elvesztése okozná a legnagyobb bánatot…

A cég szakértőinek becslése szerint a „ma” világra jött brit újszülöttek mindegyike hétéves koráig átlagosan egy évet, 80 éves koráig 18 évet tölt majd képernyővel ellátott eszközök nézésével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top