Életmód

Nem tudtak mit kezdeni a tejföllel a sztárséfek

Magyar alapanyagokból kellett főznie egy rangos washingtoni versenyen a szakácsoknak. A pirospaprika még tetszett nekik, de a tejföllel meggyűlt a bajuk.

Hungary Challenge – ez volt a fantázianeve a követségi séfek első versenynapjának azért, mert a tavalyi nagydíjat Merényi Viktor, a magyar követség ízmestere nyerte meg.

Ő állította össze a meglepetés-kosarat kollégáinak, a csomagban egy pisztráng, pirospaprika, tejföl és némi paradicsom lapult. Ezekből kellett az indulóknak két óra alatt egy nyolcfős társaságnak vacsorát készíteniük úgy, hogy a négyből legalább három alapanyagot felhasználnak.

Nem tudtak mit kezdeni a tejföllel a sztárséfek

A norvég, orosz, salvadori, jamaicai, koreai, új-zélandi, német és a trinidadi követségi séfek a pisztrángnak nagyon örültek, és füstölve, grillezve, sőt gőzölve el is készítették. Viszont Merényi Viktor legnagyobb meglepetésre a tejfölhöz egyik séf sem nyúlt, olyannyira nem láttak benne fantáziát. Igaz, mentségükre legyen mondva, csak nálunk, magyaroknál van ekkora hagyománya a fincsi tejfölnek, külföldön ne is próbáljatok venni. Maximum magyar boltokban kaphattok…

A washingtoni magyar követség szakácsa tavaly egyébként egy vákuumos, lassú főzési eljárással készült marhaszeggyel nyerte meg ugyanezt a versenyt.

   

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top