Életmód

Eső és havazás egész héten

Nincs sok jó hírünk a heti időjárásról, a hűvös levegő mellé esőt, havat és szelet is kapunk.

Jégesővel jönnek a zivatarokA legnagyobb jóindulattal sem lehet mondani, hogy szép hétvége állna mögöttünk; nem elég, hogy meglehetősen hideg volt, de sok helyen metsző szél fújt egész vasárnap.
Túl sok öröm erre a hétre sem ígérkezik ezen a téren: folytatódik a borús, csapadékos idő, vagyis esőre és hóra is lehet számítani.
Kis jó hír, hogy nem lesz annyira hideg, mint az elmúlt napokban, bár az enyhülés csak a hét közepéig tart, vasárnap akár mínusz 12 fok is lehet – tudtuk meg az Országos Meteorológiai Szolgálattól. Kis vigasz, hogy mind a magyar meteorológus-medve, mind az amerikaiak híres mormotája közeli tavaszt jósolt.

Kicsit részletesebben:

  • Hétfő – felhős, borult ég délnyugati széllel, északon sok csapadékkal. A nappali csúcshőmérséklet 0 és plusz 6 Celsius-fok között valószínű.
  • Kedden – északon, északkeleten csapadékra, főként esőre lehet számítani, de északkeleten hó is hullhat. Nappali csúcs: 9 fok.
  • Szerda – többfelé várható eső, nyugaton hó is hullhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 2 és plusz 8 fok között alakul.
  • Csütörtök –  több helyen várható havazás, keleten inkább eső valószínű. A szél többfelé megerősödhet, a maximumok plusz 1 és plusz 6 fok között várhatók.
  •  Péntek – keleten és északon várható többfelé havazás. Az északnyugati szél gyakran lesz erős, a Dunántúlon időnként viharossá is fokozódhat. 5 foknál sehol nem lesz melegebb.
  •   Hétvége – A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 12 és mínusz 4 fok között valószínű. A nappali csúcsértékek mínusz 1 és plusz 3 fok között várhatók, több helyen lehet havazás. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top