Életmód

11 dolog, amit meg kéne fogadnunk, de nem tesszük

A legtöbben azt fogadjuk meg, hogy lefogyunk, elkezdünk sportolni, vagy éppen leszokunk a dohányzásról; holott a testsúlyunkat és a közérzetünket leszámítva sok más dolog is van még, amire odafigyelhetünk.

11 dolog, amit meg kéne fogadnunk, de nem tesszük1. Spórolunk

A spórolás nem azonos a fukarkodással. Van, aki a napi kávézgatásokra költ rengeteget, van, aki édességre, van, aki taxira, és valójában még rengeteg olyan dolog van, ami az általa okozott örömhöz mérten aránytalan mértékben nyeli a pénzt. Ellenőrizzük a saját ésszerűtlenségeinket!

2. Védjük a környezetet!

Azt bezzeg sokan megfogadják, hogy leadnak x kilót, de az nem jellemző a szilveszterező asztaltársaságoknál, hogy azzal büszkélkednének, hogy az új évben nem vesznek minden egyes alkalommal nejlonzacskót, ha a boltba mennek. Pedig a magunk részét tényleg nem olyan nehéz teljesíteni környezetvédelem-fronton.

3. Orvosi ellenőrzésekre elmegyünk

Hányszor voltunk rákszűrésen az elmúlt öt évben? Nem is emlékszünk rá? Pedig a doki megmondta… Ez fontosabb, mint hogy csupán heti x darab csokit együnk meg.

11 dolog, amit meg kéne fogadnunk, de nem tesszük4. Nem veszünk több rúzst

Szinte minden nőnek van vagy 5-10 darab rúzsa, mégis nagyon kevés rúzsos nőt látunk az utcán. Ha nem használjuk őket, most fogadjuk meg, hogy az idén nem veszünk újakat csupán azért, mert csilivili a csomagolása és különben is rossz kedvünk volt.

5. Nem használjuk a háziállatainkat takarózónak

Bambikát nem azért tartjuk, hogy helyettesítse a férfit az életünkben. Vagy mégis? Ha így van, akkor ne hivatkozzunk arra, hogy már túl sokat volt egyedül ma, és ezért nem tudunk elmenni randizni, mert ebből kerekedik ki az, hogy végül mi leszünk az „öreg macskás nők”.

6. Nem töltünk időt olyanokkal, akikkel nem akarunk

Újévkor igazán éreznünk kellene, hogy fogy az idő, sokan érezzük is, csak nem tudjuk, hogy mitől. Pedig az egyik legnagyobb idő és energiarabló dolog a világon a felesleges „barátságok” fenntartása, amelyek pillanatnyi jó érzéseket leszámítva csak rosszat hoznak az életünkbe.

11 dolog, amit meg kéne fogadnunk, de nem tesszük7. Nem vetítünk

Nem vagyunk elég jók úgy, ahogy vagyunk? Akkor minek szépítsünk bárkinek bármit is? Ha ellenállhatatlan vágyat érzünk arra, hogy nagy erőkkel lájkokat gyűjtsünk a Facebookon, akkor mostantól érdemes legalább ennyi energiát önbizalom-növelésre fordítani.

8. SPF-et használunk minden nap

Ha azt sem tudjuk, hogy mit jelent ez a rövidítés, akkor nagy a baj. A sun protecting factor, azaz a fényvédő faktor azt jelzi, hogy egy adott krémmel az arcunkon mennyi időt tölthetünk a napon leégés nélkül. A nap roncsolja a bőrt; az idén ne hagyjuk, hogy a szükséges egy évnél többet öregedjünk!

9. Nem halogatunk

Mivel a dolgok és teendők halogatása közben úgyis rosszul érezzük magunkat, teljesen felesleges külön szenvedéseket róni magunkra. Fogadjuk meg, hogy az idén minden akadályt akkor veszünk, amikor megmutatkozik.

11 dolog, amit meg kéne fogadnunk, de nem tesszük10. Nem dobunk ki ételt

Egyrészt gondoljunk az afrikai éhezőkre, ahogyan gyerekkorunkban tanították, másrészt tudatosítsuk magunkban, hogy az emberek nem csak Afrikában éheznek; itthon is vannak sokan, akik a létminimum alatt élnek és velük szemben vállalhatatlan, hogy mi kidobjuk a vasárnapi ebéd maradékait.

11. Kicsit többször tesszük azt, amihez kedvünk van

Néha nem áll meg a világ, ha mosogatás helyett leülünk egy jó könyvvel. Ha úgy érezzük, hogy körbecsavarodott a nyakunkon az élet, és igazán nem sok szépet látunk a mókuskerékben, akkor törjünk ki: lazítsunk a gyeplőn. Nem fog megállni a világ; sőt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top