Életmód

Vonzóbb a nő, ha nehéz meghódítani

Aki nehezen elérhetőnek tűnik, az inkább vonzza be azokat, akik a hosszú kapcsolatban hisznek – állítják ausztrál szakemberek.

Az ausztrál Nyugat-Sydney Egyetem kutatói négy különböző kísérletet végeztek el. Az egyikben arra voltak kíváncsiak, milyen gyakran élnek a férfiak és a nők a fenti technikával, és hogyan érik el, hogy nehezen megkaphatónak tűnjenek. A leggyakoribb módszernek a magabiztos viselkedés és a másokkal való beszélgetés mutatkozott, és az is kiderült, hogy a lányok gyakrabban alkalmazzák ezt a technikát, mint a fiúk. A tanulmányt készítő Peter Jonason szerint a gyengébbik nemnek több előnye származik ebből a taktikázásból, mivel ennek segítségével letesztelhetik a férfiakat, és jobban felébreszthetik bennük a vágyat maguk iránt, ellenben a nehezen megszerezhetőnek tűnő férfiak könnyen elszalaszthatnak egy randilehetőséget.
Egy másik kísérlet során közel 300 amerikai főiskolás számolt be arról, miért érdemes a fenti módszert alkalmazni, és legtöbbjük azon a véleményen volt, hogy ezzel tesztelhetik a másik elköteleződés iránti hajlandóságát, illetve elérhetik azt, hogy a másik még jobban akarja őt. Arra is fény derült a kutatás során, hogy az alkalmi szexet keresők esetében a lányoknak nem éri meg a szemérmest játszani, ám férfiaknál itt is bejön, ha kezdetben tartózkodónak mutatkoznak.
A szakemberek elismerték, hogy vizsgálatuk során csak a főiskolásokra fordítottak figyelmet, így eredményeik nem feltétlenül érvényesek valamennyi korosztályra, ám arra mindenképpen alkalmasak, hogy rávilágítsanak a párválasztás során alkalmazott taktikákra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top