Életmód

3 dolog, ami sokáig fiatalon tarthat

Megfelelő táplálkozással, rendszeres testmozgással sokat tehetsz tested-lelked fiatalon tartásáért. Íme további három egyszerű módszer, melyek segíthetnek megőrizni frissességed.

Nevetés: Egy kiadós kacagással erősödik az immunrendszer, oldódik a feszültség, miközben finoman átmasszírozódnak a belső szervek. Ráadásul számos jótékony hormon szabadul fel a szervezetben, melyek közül a boldogsághormon a legismertebb. A hormon neve sokat elárul hatásáról: aki nevet, egészen biztosan úgy érzi, hogy megkönnyebbül, ellazul, és súlytalanná válva a föld felett lebeg néhány centivel.

Légzőgyakorlatok: Rendszeresen végezz légzőgyakorlatokat! Reggel, ébredés után, akár kitárt ablak mellett is, nyújtózz és gyakorolj! Figyeld meg, hová veszed a levegőt, és minden alkalommal mélyen lélegezz ki. Miközben a légzőgyakorlatot végzed, csillapíthatod az elméd, oldhatod a testben a feszültséget, stresszt, és így sokat tehetsz az öregedés lassításáért.

Ölelés: Kísérletek bizonyítják, hogy azok az emberek, akik rendszeresen – de naponta legalább négy alkalommal – adnak és kapnak ölelést, kevésbé hajlamosak a depresszióra, kevésbé frusztráltak és kisebb eséllyel betegszenek meg. Nem hiába látjuk úgy a szerelmeseket, mintha szárnyalnának, a vizsgálatok szerint az átlagosnál négyszer többet ölelgetik egymást. Te hány ölelést kapsz egy nap?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top