Életmód

Görcsöket okozhat a hirtelen lehűlés

Sajnos itt van, nem lehet tovább húzni: hétvégén már téli napok jönnek, hó is eshet.

Tudtuk, hogy idén sem ússzuk meg tél nélkül, de olyan kellemes idő volt a héten, hogy abba az illúzióba ringattuk magunkat: ilyen jó idő lesz talán a hétvégén is. Az idojaras.hu előrejelzése szerint sajnos búcsút inthetünk az ilyenkor szokottnál jobb időnek, akár havas esőre is számítanunk kell a hétvégén.

Pénteken az ország középső részén délutánra kisüthet a nap, de a többi részén záporok lehetnek, sőt a hegyekben akár hószállingózás is előfordulhat. 9 foknál nem mérünk melegebbet sehol, már ha ezt melegnek lehet nevezni.

Szombaton is sok felhő vonul át felettünk, és kicsit hűvösebb lesz, 3-7 fok között alakul a hőmérséklet. Délkeleten és nyugaton azért nem lesz egész nap szürke az ég, kicsit süt majd a nap is. Délnyugaton és a hegyekben sem ússzuk meg havas eső, eső nélkül az előrejelzés szerint.

Görcsöket okozhat a hirtelen lehűlés

 

Vasárnap is marad a felhős ég: keleten eső, nyugaton hóesés várható, és legfeljebb hét fokig melegszik a levegő. A lehűlés sajnos a szervezetünket is megviselheti.

A MeteoKlinika meteogyógyásza, Bánhegyi Marianna felhívja a figyelmet, hogy a gyors, mintegy 10 fokos lehűléssel érkezett erős hidegfront hatására jelentősen megnőhet a görcshajlam. Hasi és izomgörcsök léphetnek fel; a kismamák ilyenkor különösen veszélyeztetettek.

A görcsök enyhítésére jót tesz a meleg fürdő, amibe levendulaolajat csepegtetve fokozhatjuk a lazító, nyugtató hatást. Rozmaringteát is készíthetünk a panaszok enyhítésére, ezt melegen fogyasztva a hideg ellen is alkalmazhatjuk, belülről melegíti át testüket. A kismamákat pedig arra figyelmezteti, hogy kerüljenek mindenféle komolyabb fizikai és lelki megterhelést, a környezetük kímélje őket, amennyire csak lehet!

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top