Életmód

Levágatott a lábujjából, hogy csinosabb cipőket hordhasson

Alig várja, hogy felépüljön a műtétből és indulhasson cipőket vásárolni…
Susan Deming

Susan Deming

Forrás: Fox News

„Ha nem jártál úgy, hogy nem találtál magadra cipőt és nem érezted még azt a fájdalmat, ne ítélj!” – mondta egy amerikai tévécsatorna riportjában Susan Deming, aki nemrégiben esett át lábujjrövidítő műtéten.

Az asszony elmesélte, hogy a bal lábán hosszabbak voltak a lábujjak, mint a jobb lábán, ezért egy teljes mérettel eltért egymástól a cipőmérete a két oldalon. Mivel azonban imád szép szandálokat, sikkes magas sarkú cipőket hordani, a lábfejplasztika mellett döntött: a második ujjából vágtak le egy 1 centiméteres darabot. „Úgy érzem, ez a legjobb dolog, amit valaha is tettem” – fogalmazott Deming, aki alig győzi kivárni, hogy felépüljön az operációból és végre mehessen új cipőket venni.

A lábujjrövidítés persze csak egy a lábfejszépítő beavatkozások közül, melyek – különösen az Egyesült Államokban – egyre népszerűbbek a nők körében. Akadnak, akik beérik annyival, hogy kollagént injekcióztatnak a talppárnáikba, amitől kényelmesebb a magas sarkú lábbelik viselése, de egyre többen eltávolíttatják a komplett kislábujjukat is annak érdekében, hogy beleférjenek a keskenyebb, hegyesebb orrú cipőkbe.

Az Amerikai Láb- és Bokasebészek Társasága közleményében leszögezte, hogy nem ajánlják a kizárólag esztétikai célból végzett lábfejműtéteket, ugyanis azok komoly, hosszú távú egészségügyi kockázatokat hordozhatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top