Életmód

Így lehetsz boldogabb

Kész stratégiád még nincs, de abban biztos vagy, hogy szeretnél mosolygósabb lenni? Következzen öt módszer, amelyek segítségével napról napra vidámabb és derűsebb lehetsz.

Az őszi szezon beállta, a napsütés hiánya sokszor komoly kedélyromboló hatással bír. Akár a szomorkás idő, akár pedig magánéleti válság, családi vagy egészségügyi gondok okozzák a rosszkedvedet, fontos, hogy időben észrevedd, milyen fontos is talpra állnod, és a negatív dolgok helyett inkább a környezetedben rejlő pozitívumokra koncentrálnod. Következzen öt hasznos, egyúttal boldogító tanács, hogy újra mosolyt varázsolj az arcodra!
 

Boldogságra fel!Próbálj ki valami újat!

A rutin, a monotónia kevés örömet képes szerezni. Ha úgy érzed, belefásultál a hétköznapok szürkeségébe, keress valami új, hasznos elfoglaltságot, hiszen az élet rengeteg dolgot tartogathat még számodra, amit sohasem próbáltál ki! Keress olyat, ami ösztönzően hat rád és energiával tölt fel, legyen az zumbaedzés, egy szakácstanfolyam, vagy a karrieredet is segítő nyelvkurzus, ahol nemcsak tanulhatsz, hanem új ismeretségeket is köthetsz.

Keresd a vidám emberek társaságát!

A boldogság ragadós. Van az az embertípus, aki számára „a pohár mindig félig tele van”, ez a mentalitás pedig kifejezetten hasznos és inspiráló lehet, amikor kedvünkön a barátaink segítségével is szeretnénk javítani. Ilyenkor, amikor jó adag nevetésre szorulunk, ezek az élettel teli, könnyen kacagós barátok igazi áldásnak bizonyulnak, hiszen egy víg kedélyű, pozitív rezgéssekkel teli ember társasága felér egy levélnyi kedélyjavító gyógyszerrel.

Koncentrálj a jelenre!

Ne engedd, hogy a szomorúság úrrá legyen rajtad, és hogy előtörjenek a régi, keserű emlékek. Ha folyton visszacsúszol a múltba, az ilyenkor semmiképp nem megoldás, de ugyanígy tanácsos tudatosan leállítani a jövőre irányuló, aggodalmas, szorongást hozó gondolatokat is. Küzd le a melankóliát, koncentrálj az adott pillanatra, és lásd meg a jót, a szépet benne.
 

Számolj le az önváddal!

Minden alkalommal, amikor magadat támadod (mit is gondoltam?, miért tettem ezt?, kövér vagyok!, senki sem szeret! stb.), hibáztatod (vagy akár másokat), hagyod, hogy ellepjenek a negatív gondolatok. Ehelyett szándékosan csakis a pozitív dolgokra fókuszálj, vagyis arra, hogy milyen munkád sikerült jól, mekkora sikere volt valamelyik főztödnek, vagy hogy kedves és előzékeny volt veled valaki a buszon. Minél kevésbé vizsgálod a magad és mások hibáit nagyító alatt, annál nagyobb az esélyed a tartósan jó közérzetre.

Lásd meg a szépet az élet apró dolgaiban is!

Néha annyira túlhajszoljuk magunkat, hogy a nagy rohanásban nem jut időnk észrevenni, mennyi apróság hozhat derűt a szívünkbe. A hajunkat borzoló szellő, egy hirtelen kialakuló szivárvány, egy aranyos, kézen fogva sétáló idős házaspár képe is tölthet el bennünket túlcsorduló érzelemmel, legalábbis ha megengedjük azt a luxust magunknak, hogy figyeljünk, lássunk. Egy fájdalmas szakítás vagy egy traumatikus élmény mellett is igyekezzünk napról napra fogékonyabbak lenni a lelkünket szépítő jelenségekre, sőt ha gyorsítani akarjuk a „gyógyulási” folyamatot, akkor menjünk elébe azoknak a szépségeknek (legyen az bármi, séta a természetben, kisebb adomány vagy önkéntes munka), amelyekről tudjuk, hogy jobb kedvre derítenek és mosolyt csalnak az arcunkra. 

Kattints, és tudj meg még többet a szájápolásról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top