Életmód

3 illóolaj, amit érdemes otthon tartani

Mesterséges illatosítók helyett válassz az alábbi illóolajok közül. Nemcsak jó illatot csempészhetsz otthonodba, de szépségápolásra, gyógyításra is használhatod őket.

Levendula – Friss, virágos illat, a nyári napsütést idézi. Nyugtatja a fáradt idegeket, ellazítja az izmokat, csökkenti a stressz okozta tüneteket. Antiszeptikus hatású, vízzel elegyítve a kisebb csípésekre, égési sérülésekre is bátran használhatjuk. Érdemes akár a fürdőkádba is csepegtetni belőle. Nőknek menstruációs panaszok, görcsök esetén lehet segítőtárs. 

Eukaliptusz – Friss és tiszta illat, kitisztítja a légutakat, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású, jó szolgálatot tesz, ha megfáztunk, eldugult az orrunk. Használható izomfájdalmak és bőrproblémák esetén is; vízzel vagy más olajjal hígítva, bedörzsöléssel vigyük a fájó-problémás testrészre. 

Teafa – Régi kedvencünk ez az olaj, használható egyszerű párologtatásra, hogy felfrissítsük, tisztítsuk a lakás levegőjét, de bőrápolásra is kiválóan alkalmas. Langyos vízzel keverve arclemosóként használható, tisztító, gyulladáscsökkentő hatású. Egy-két cseppet a samponba is tehetsz, ha tiszta és fényes, illatos hajat szeretnél. 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top