Életmód

“Randevúzz” magaddal!

Akár kapcsolatban vagy, akár éppen egyedül, fontos, hogy magadra is szánj időt. Iktass be új, önkényeztető programokat, amikor nem más, hanem csakis te vagy a legfontosabb!

Merd szeretni magad, és ezt mutasd is ki! Megszoktuk, hogy egy átlagos randin sokszor a másik félnek akarunk tetszeni, neki öltözünk fel, vagy éppen közös kedvenc helyre megyünk, de találjunk időt arra is, amikor minden csak rólunk szól. Ez nem korfüggő, legyünk húsz-, harmincöt, netán ötvenévesek, lelkünknek ugyanúgy szüksége van a törődésre. Lássuk, hogyan is fejleszthetjük tökélyre az önmagunkra fordított idő tartalmas eltöltését!

Tűzd ki a napot, amelyet magadban töltesz!
Ahogyan a legjobb barátnőddel való közös mozit és az aktuális edzésedet előre megtervezed, úgy az „én-időre” is készülj fel. Ugyanúgy kapjon helyet a heti programtervedben, mint a hivatalos elintéznivalók, a munka és a barátokkal való szórakozás.

„Randevúzz” magaddal!

Kényeztesd magad!
Kevés az olyan nő, aki ne élvezné a testi-lelki feltöltődést. Tedd rendszeressé életedben a relaxáló napokat, órákat, amelyeket elé majd nagy várakozással tekinthetsz. Válassz ki havi egy spa-napot, vagy menj el egy masszírozással egybekötött manikűr-pedikűr kezelésre, de egy különösen stresszes nap után is találj alkalmat az ellazulásra. Egy forró fürdő, nyugtató aromaterápiás olajjal, sokat segíthet a felgyülemlett feszültség elűzésében, de segít a gondolataidat is nyugodt körülmények között rendezni. A zajos hétköznapokból menekülve szavazhatsz a csendes begubózásra is, egy pohár bor, egy jó könyv társaságában, mindezt pedig tetézheted a mobiltelefonod kikapcsolásával.

Próbálj ki új dolgokat!
Nagyon könnyű egy párral vagy baráttal új kalandokba vágni, legyen szó ejtőernyőzésről vagy egy masszázstanfolyamról. Amikor egyedül próbálunk ki valami újat, az már egy újabb, nehezebb lépcsőfok. Ilyenkor az újdonság izgalma mellé társul az is, hogy magunk vagyunk, élményeinkben nem osztozik senki.

Mozdulj ki!
Nincs olyan szabály, ami kimondja, hogy kiállításokra, moziba vagy kávézóba csak társaságban mehetsz. Ha van olyan film, tárlat, esetleg új étterem, ahova szívesen elmennél, tedd meg. Ne aggódj, senki nem fog kinézni. Egészen más érzés lesz, talpraesettebbnek és önállónak érzed majd magad, és egy jó program élményével is gazdagodhatsz.

Ne feledd, a magadra fordított idővel lesz végre alkalmad magadba nézni, tudatosan megismerheted saját igényeidet, feltérképezheted titkos vágyaidat, és ha meg is valósítod azokat, hosszú távon összhangba kerülhetsz önmagaddal.

Kattints, és tudj meg még többet a szájápolásról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top