Életmód

Ezért ne hagyd ki a reggelit

Ha nem reggelizel, egész nap jobban fogod kívánni a nehéz ételeket – állítja egy friss tanulmány.
Ne hagyd ki!
Ne hagyd ki!

A londoni Imperial College kutatói 21, normál testsúlyú önkéntes bevonásával végeztek kísérletet. A résztvevők egyik nap nem kaptak reggelit, másnap viszont bőséges, 730 kalóriás reggelit fogyasztottak. A szakemberek azt vizsgálták, hogyan reagál az agy a nap további részében két különböző helyzetre.

Az önkénteseken agyi MRI-vizsgálatot végeztek, miközben különféle kalóriatartalmú ételek fotóit mutatták nekik. Azon a napon, amikor éhgyomorra nézegették a képeket, az agy a magas kalóriatartalmú ételekre reagált intenzívebben.

Ezek után a résztvevők mindkét nap ebédet kaptak. Azon a napon azonban, amikor nem reggeliztek, ötször annyi kalóriát vittek be az ebéddel, mint amikor már reggel is ettek.

„Elegendő bizonyítékot találtunk arra, hogy a reggeli koplalás csak éhesebbé teszi az embereket és a magasabb kalóriatartalmú ételek fogyasztására ösztönzi – magyarázta a kutatás vezetője, dr. Tony Goldstone. – Ez az egyik oka annak, hogy nehezen tudnak fogyni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top