Életmód

86 évesen is minden nap edz a világ legidősebb tornásza

A szupernagyi egy újabb tökéletes példa arra, hogy ha valamit igazán akarunk, annak a megvalósításához soha nincs késő...

A német Johanna Quaas még gyerekként kezdte a tornasportot, ám miután megházasodott és gyerekei születtek, felhagyott vele. Elmúlt ötvesn éves, amikor újra gyakorolni kezdett, az első versenyén pedig 56 éves korában indult.

A Lipcsében élő szupernagyi idén töltötte be a nyolcvanhatot, ám ma is aktív tornász, aki a fiatalokat megszégyenítő módon teljesít talajon és korláton egyaránt. Gyakran meghívják tornabajnokságokra is, ahol ma már persze versenyen kívül szerepel, de a közönséget és a fiatalabb tornászokat is lenyűgözi gyakorlataival. 

 

Szeretnénk ilyen állapotban lenni 86 évesen
Szeretnénk ilyen állapotban lenni 86 évesen

Mint azt egy tévériportban elmondta, makkegészséges és egyáltalán nincsenek „korral járó” fájdalmai. Minden nap korán felkel és lépcsőzéssel kezdi a napot, tornaedzésekre jár és rendszeresen jógázik is, így tartja szinten fizikai állapotát és hajlékonyságát.

Ebben az évben Johanna bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is, mint a világ legidősebb tornásza. „Fantasztikus érzés, hogy bekerültem és remélem, hogy a rekordom másokat is inspirálhat, hogy sohasem késő.”

Nézd meg az idős tornásznő egyik gyakorlatát!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top