Életmód

97 éves palackba zárt üzenet került elő

A legkevésbé sem romantikus, viszont legalább világrekorder.
A rekorder palack
A rekorder palack

Egy skót halászhajó kapitánya, Andrew Leaper idén áprilisban a kifogott tőkehalak és ördöghalak között egy papírtekercset rejtő palackra bukkant.

Az üvegben talált papíron az 1914. június 10-i dátum szerepelt, vagyis a palack több, mint 97 éven át hánykolódott a tengerben. Annak idején egy CH Brown nevű hajóskapitány dobta a vízbe, igaz, mindenféle romantikát nélkülöző okból, egy tudományos kutatás részeként, mellyel az áramlásokat térképezték fel. Az üzenet ígéretes 6 pennys jutalmat ígért a palack megtalálójának, amennyiben visszajuttatja azt Brown kapitánynak.

Nos, a halász ezzel ugyan már elkésett, cserébe viszont bekerült a neve a Guinness-rekordok könyvébe, ugyanis, mint utóbb kiderült, minden idők eddigi legrégebbi palackpostáját lelte meg. Különös egybeesés, hogy ezzel tulajdonképpen a saját rekordját döntötte meg, mivel 2006-ban ő találta meg az előző rekorder üzenetet rejtő palackot is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top