Életmód

Teljesítette bakancslistáját a rákos tinilány

A tinilány azt hitte, utolsó kívánságainak a fele sem teljesülhet. Ma már az összeset kipipálhatja.
Alice Pyne

Alice Pyne

Kép: Facebook 

A 16 éves, gyógyíthatatlan beteg Alice Pyne tavaly nyáron, a blogjában tett közzé egy listát azokról a dolgokról, melyeket halála előtt szeretne még megtenni. Az interneten futótűzként terjedt az angol lány bakancslistája, és a világ minden tájáról jelentkeztek jólelkű emberek, hogy szeretnék valóra váltani valamelyik kívánságát. A felsorolásban olyan vágyak szerepeltek, mint például elutazni Kenyába, találkozni a Take That tagjaival, elmenni a Cadbury Worldbe és felfalni egy csomó csokit, beülni egy privát mozivetítésre a legjobb barátaival, vagy épp beköltözni egy lakókocsiba.

Most, bő egy évvel később Alice elmondhatja magáról, hogy a lista összes pontját kipipálhatja. „Csodálatos, mert először még abban sem voltam biztos, hogy egyáltalán közzétegyem-e a listát, és arra sem számítottam, hogy akár a felét meg tudom majd tenni ezeknek dolgoknak” – nyilatkozta a tinilány egy tévécsatorna riportjában.

Utoljára Alice azon kívánsága teljesült, miszerint szeretett volna bálnákat látni. Ehhez a kanadai Vancouverbe kellett repülnie, és bár orvosai féltették a hosszú repülőúttól, a lány bátran vállalta. „Nem aggódtam, hiszen 18 hónappal ezelőtt azt sem gondolták, hogy most egyáltalán még életben leszek, és nem vesztegethetem az időmet vacillálással” – írta blogjában.

Bár rengeteg különleges élményben volt része, Alice arra a legbüszkébb, hogy sikerült teljesítenie azt a tervét is, hogy minél több embert rávegyen arra, hogy csontvelődonornak jelentkezzen, valamint nővérével együtt rengeteg pénzt gyűjtött rákkutatásra is. Kampányukat II. Erzsébet is figyelemre méltónak találta, olyannyira, hogy hamarosan kitünteti majd a testvéreket jótékonysági munkájukért.

Számodra mi az, amit még mindenképp meg szeretnél tenni az életben? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top