Életmód

Tekerjünk Londonig!

Dr. Magyar Zoltán és Katus Attila is tagja lesz annak a kerékpároscsapatnak, amelyik július 23-án vág neki a Budapest–London-távolságnak. A cél: az olimpia és a szabadidősport összekapcsolásával egy látványos utcai eseményen felhívni a figyelmet a mozgásra, és négy nap alatt közösen letekerni 1450 kilométert a Budapest három pontján elhelyezett szobabicikliken. A Tekerjünk Londonig! elnevezésű akcióhoz bárki csatlakozhat.

Rendhagyó akcióval szeretné felhívni a figyelmet a mindennapi mozgás fontosságára a Coca-Cola Testébresztő csapata az olimpia előtt: július 23-án a főváros három pontján – a Városligetben, a Millenárison és az Erzsébet téri Akváriumnál – 3-3 szobabiciklit helyeznek el, amikre bárki ráülhet. A cél, hogy négy nap alatt összegyűljön összesen 1700 kilométer, ami épp a Budapest–London-távolság.

Fejenként legalább egy kilométert kell tekerni, de a vállalkozó kedvűek akár maratoni távot is teljesíthetnek. A megtett kilométerek összeadódnak, tekerés közben pedig egy virtuális térképen követhető, hogy az olimpiára tartó csapat éppen hol jár Európában.

Teljesítményéért cserébe mindenki kap egy regisztrációs kártyát, amellyel sorsoláson vehet részt. Ehhez mindössze csatlakoznia kell a Facebookon a Coca-Cola Testébresztő csapatához, majd beírni a regisztrációs számot. Az internet segítségével az ország bármely pontjáról részt lehet venni az akcióban. A virtuális csapattagok önbevallás alapján írhatják meg a Facebookon, mennyit tekertek, ezt azonban csak egy alkalommal tehetik meg, és az összesítésbe fejenként 500 méterrel kerülnek be.

Az első kilométereket a Városligetben július 23-án 14 órától dr. Magyar Zoltán, illetve a Coca-Cola Testébresztő három nagykövete, Katus Attila, Varró Gyula és Gavallér-Kormos Attila tekerik le.
Az akcióhoz kapcsolódó játékban naponta egy-egy városi kerékpárt és Testébresztős ajándékcsomagokat nyerhetnek a résztvevők.

Tekerjünk Londonig!

„A Coca-Cola hosszú ideje az olimpia és a versenysport főszponzora, de elkötelezett a szabadidősport támogatása mellett is. Ennek a világszerte népszerű sportrendezvénynek a segítségével könnyebb felhívni az emberek figyelmét a mindennapi mozgás, a tömegsportok fontosságára. Az immár 7 éves Coca-Cola Testébresztő programjainak is éppen ez a célja” – mondta Mészáros Zsuzsanna, a Coca-Cola Magyarország Testébresztő programjának vezetője. Szerinte egy-egy meglepő, szórakoztató ötlettel – mint amilyen a Tekerjünk Londonig! – sokkal könnyebb közelebb hozni a sportot az emberekhez.

A Coca-Cola Testébresztővel eddig 3 millióan mozogtak országszerte, már csaknem tízezer tagja van a Facebookon, égisze alatt pedig évről évre olyan nagy népszerűségnek örvendő sporteseményeket rendeznek, mint a Női Mozgásfesztivál, a Női Futógála vagy az Aerobic Nap.

További információ: www.facebook.com/testebreszto

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top