Életmód

Programok, amikre eddig nemet mondtál – itt az ideje kipróbálnod!

Mielőtt lenyomna hétvégén a kánikula, rázd fel magad új élményekkel! Olyan programokra buzdítunk, amiket eddig nem biztos, hogy ki mertél volna próbálni.
Programok, amikre eddig nemet mondtál - itt az ideje kipróbálnod!

 

Horrorszínház: A Halál labirintusa

Programok, amikre eddig nemet mondtál - itt az ideje kipróbálnod!
Amióta lépten-nyomon vámpírokba és zombikba ütközünk a tévében és az újságokban, már csak egy lépés hiányzik, hogy elszánjuk magunkat egy horrorszínházi előadásra. A különleges élmény garantált, mivel a kényelmes bársonyszék helyett most egy 500 négyzetméteres, vérpettyes falú labirintusban követhetjük az eseményeket és válhatunk részesévé a történetnek.

Hol?
Budapest, Lázár u. 7.
Mikor? Június 23. – július 22.
Mennyiért? 1960–2800 forint
Ne menj, ha te még a Horrorra akadva alatt is befogtad a szemed.

Balatoni Autentikus Bio- és Látványpiac

Programok, amikre eddig nemet mondtál - itt az ideje kipróbálnod!A magyarok többsége nem szereti a halízt, a bajlódást a szálkákkal, és például a finom húsú balatoni fogashoz nem is nagyon tud hozzájutni. Pedig volna hová fejlődnünk halfogyasztásban, és ezen a borús helyzeten javíthat a gyenesdiási piac Keszthelytől pár kilométerre. Ha nem nyersen vinnénk haza a fogast, a keszeget, a csukát vagy éppen harcsát, akkor a halsütödénél próbálkozzunk, ahol a helyi fogások mellett füstölt pisztrángot is csemegézhetünk egy finom háziszörppel.

Hol? Gyenesdiás, Kárpáti Korzó
Mikor? Július 1. 10:00–19:00                                        
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha te a Fertő tónál hekkezel.

Gouba és Afrika Nap

Programok, amikre eddig nemet mondtál - itt az ideje kipróbálnod!Imádjuk az olasz konyhát, az amerikai hamburgert, és eszegetjük az olcsó kínait, de az afrikaiak főztjéhez ritkán van szerencsénk. Talán csak annyi él róla bennünk, ahogy az utazós dokumentumfilmekben fekete asszonyok főznek a földön guggolva, pedig nagy élményeket hagyunk ki. Most a Savannah étterem fogásaiba kóstolhatunk bele, akik a földrész különböző tájainak ételeit hozzák a Gozsdu udvarba. Aztán ha felbátorodtál az afrikai dobszótól, rázhatod magad önfeledten a város közepén, és tanulhatsz is afrikai táncot a Magyarországon született Ekiudoko Miriam segítségével. Találkozhatsz Kembe Sorel-Arthurral a Jóban Rosszban színészével, és ha vásárolsz a színes afrikai ruhákból, ékszerekből vagy szappanokból, akkor azzal szegény afrikai gyerekeket támogathatsz.

Hol? Budapest, Gozsdu udvar
Mikor? Július 1. 10:00–19:00                                        
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha neked csak lecsó kell.

VOLT Fesztivál

Programok, amikre eddig nemet mondtál - itt az ideje kipróbálnod!Mivel a hatóságoknak hála, biztosak lehetünk benne, hogy a soproni mókusok és ritka bokrok nem szenvedhetnek kárt a VOLT Fesztivál alatt, nyugodtan benézhetünk hétvégére. Szombaton este főműsoridőben megcsodálhatjuk, hogyan mumifikálta Iggy Pop testét a punk rock. A fáradhatatlan frontember a hetvenes évek lázadó zenéit játssza a három évtizedes szünet után összeállt együttesével, az Iggy and The Stooges-zal. A banda egyik legismertebb száma a Lust For Life, amit David Bowie-val közösen írtak, és erre rohan a fiatal Ewan McGregor a rendőrök elől a Trainspotting című kultfilm elején.

Hol? Sopron
Mikor? Június 27–30.
Mennyiért? Napijegy 10 990 forint
Ne menj, ha te inkább az LMFAO-ra pumpálnál.

Szecska – Éjszakai zenés fürdőzés

Programok, amikre eddig nemet mondtál - itt az ideje kipróbálnod!A híres budapesti fürdőkultúra nemcsak langyos vízben ázó nyugdíjasokat és turistákat takar, régóta tartanak éjjeli zenés eseményeket gondosan megtervezett vizuális körítéssel. Ezt a hagyományt folytatta a Fürdők Éjszakája, ami változatosabb zenei stílusokkal szélesebb közönséget vonzott. Idén a Széchenyi Fürdőben indul újra a Szecska-sorozat, ahol nemcsak elektronikus zenére lehet majd csobbanni, hanem popra, funkyra vagy jazzre is. Kevés hely lesz szombaton este, ahol el lehet majd viselni a hőséget, és ez az egyik.

Hol? Budapest, Állatkerti körút 9-11.
Mikor? Június 30-tól szombatonként
Mennyiért? 2900 forint
Ne menj, ha a Balatonig menekülsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top