Életmód

Menhelyi cicák harcolnak a világ legdagibb macskája címért

A nemesnek távolról sem nevezhető verseny az állatok életébe kerülhet…

A világ legkövérebb macskája, a 17 kilós Meow a hónap elején pusztult el szívelégtelenségben. Címére máris két „jelentkező” is pályázik. Vagyis egész pontosan pályáztatják őket. De minek?!

SpongeBob
SpongeBob

 

A cím egyik várományosa egy manhattani menhelyen élő 9 éves kandúr, SpongeBob, akinek testsúlya nagyjából megegyezik egy 2 éves gyerekével, egy egészséges felnőtt macska normál súlyának azonban háromszorosa: 13,6 kiló. Nála is kövérebb azonban a szintén New York-i Garfield, aki több, mint 18 kilót nyom. Idős gazdája nemrégiben hunyt el, így a 10 éves állat szintén egy menhelyen vár arra, hogy sorsa jobbra forduljon. 

Garfield
Garfield

 

Egyértelmű, hogy a világ legkövérebb macskája titulus helyett mindkét cicának egy-egy felelős gazdira lenne szüksége, aki hajlandó fogyókúrára fogni őt, hogy ne pusztuljon el idő előtt, elődjéhez hasonlóan például szívelégtelenségben vagy más – az emberekhez hasonlóan az állatoknál is – a túlsúllyal összefüggésbe hozható betegségben.

Az eszement versengés kapcsán mindkét macska rengeteget szerepelt a médiában a napokban, aminek egyetlen pozitív hozadéka mégiscsak lehet: ha az álomgazdi épp ennek köszönhetően jelentkezik érte. Drukkolunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top