Életmód

Amitől a pasik másznak falra a lakásunkban

Porceláncukiságok, romantikus könyvek és bármi, ami rózsaszínű – ezektől akadnak ki a férfiak a női lakásokban. A férfiak végre elmondhatják a magukét…

Amitől a pasik másznak falra a lakásunkbanFocicsapatos ágynemű, söröskorsó-gyűjtemény és Wunderbaum – korábban összegyűjtöttük, mivel akasztanak ki bennünket a pasik, most itt a férfiak revánsa.

Amikor nekiláttunk kis közvélemény-kutatást tartani férfiú ismerőseink körében, váratlan lelkesedéssel jöttek a válaszok. Úgy tűnik, a pasiknak is bőven van kifogásuk a nők lakásában megbújó vagy kevésbé megbújó cuccok ellen. Szóval hölgyeim, hogy csúnya tanácsot adjunk: érdemes a következő dolgokat a szekrény mélyébe dugni, hogy legalább az első hetekben fenntartsuk az az illúziót, hogy nekünk nincs… például rózsaszín plüssállatunk.

Csak plüssmackót ne!

Nemcsak a csajok buknak ki a felnőtt férfiak lakásában talált plüssállatkáktól – a férfiak is egyértelműen frászt kapnak a kiscicák, kismackók szőrös tömegétől. Egy-egy darab még nem annyira fájó, de a 32 éves Péternek egy egész gyűjtemény jutott. „Amikor először beléptem a csajom lakásába és megláttam a kanapé háttámláján üldögélő szőrös állatseregletet, hát muszáj volt röhögnöm.” A 25 éves Zsolti is belefutott hasonlóba, és ő végre meg tudta fogalmazni, mi a plüssállatokkal a férfiak baja: „Nem férfinak, hanem inkább egy szerencsétlennek éreztem magam, amikor Hello Kitty-hadseregbe és hozzá végtelenül rózsaszín lakásba botlottam, pedig esküszöm, nem kiskorú volt az érintett.” Ákos az élettelen állatokat még csak-csak tolerálja. Ám… „Halálom a kis fehér pincsikutya. Kevés idegesítőbb valami van a világon. Ráadásul mindig a legrosszabb pillanatban jön oda.”

Amitől a pasik másznak falra a lakásunkbanÖnimádók kizárva

„Számomra rémisztő, amikor bemegyek egy csaj lakásába, és mindenhol a saját magáról készült fényképek lógnak” – meséli Tibi, aki azt mondja: egy-két fotó nyilván belefér, de a túl sok fénykép szerinte önző, önimádó csajt takar. A fotókkal másoknak is meggyűlt a baja. „Fotók és emléktárgyak a boldog gyerekkori és iskolaévekből; engem ez idegesít – mondja Laci. – Miért nézegessem az óvodáskori tányérkáját, vagy ahogy pelenkában üldögél?” – teszi fel a kérdést a masszőrként dolgozó pasi. Bevalljuk őszintén, nekünk ez a kifogás egy kicsit fájt, mert ki nem szokta a gyerekkori fényképeit mutogatni a kapcsolat egy bizonyos állomásán? Van, akit egy másik generáció nyomai zavarnak: „Felmenők, hozzátartozók képei a hálószobában idegesítenek. Nem hat felszabadítóan az együttlét során, ha közben nagyfater figyel a bajsza mögül” – eleveníti fel a fájó emléket Ákos.
   

Csak azt ne!

Ami fel sem merült kifogásként a férfiak ellen, az most felmerült ellenünk! Nem is gondoltuk volna, hogy a pasikat egy bizonyos könyv vagy dvd jelenléte a lakásban kiakasztja, pedig de… „Polcnyi könyvsorozat »boldog vagyok« témában, ez félelmetes – mondta a Nők Lapja Cafénak a 37 éves Csongor. – Szerintem ez egy görcsös akarása a boldogságnak, nekem furcsa” – fogalmaz szigorúan az egyébként egy váláson már átesett pasi.
„Engem a romantikus lányregények és a Coelho-könyvek idegesítenek, legszívesebben kidobnám az ablakon ezeket, de nem akarom megbántani a csajom” – ezt már Zoli mondja, akinek véleményén a hozzánk befutott reakciók alapján legalább a férfitársadalom fele osztozik. A 40 feletti Kareszt viszont nem a könyvek, hanem bizonyos DVD-k viszik a sírba. „Fitnesz-DVD-gyűjtemény a tévé alatt, egyszerűen idegesítő, és kész.” Pedig szerintünk akár örülhetne is, hogy sportos csajt fogott ki: hát a fene érti a férfiakat…

Értelmetlen dolgok

Amitől a pasik másznak falra a lakásunkbanVirágos ágytakaró, porcelánszobrocskák és más értelmetlen dísztárgyak” – ebben nagy az egyetértés a pasik között. Egyszerűen nem értik, minek nekünk cuki mécsestartó és gyönggyel kivarrt párnahuzat. „Ezeknek semmi értelme nincsen” – hangzik a nem túl bonyolult válasz Ádámtól, aki már egy éve harcban áll a barátnőjével, hogy tüntesse el legalább a hálószobából a pici antikolt locsolókannát…
   

Zsír és haj

Na, szerintünk ez az a pont, amiből nem lehet vita férfiak és nők között: és lássuk be, tényleg jogos, ha emiatt falra mászik egy pasi. „A lefolyótól elkezdve a mosdón át a kádig mindenhol hajszálak – az engem lelomboz” – magyarázza a bevallása szerint nem tisztaságmániás Géza. Ákosnak szintén a vizesblokk a szűk keresztmetszet: „Koszos, ragadós padlójú fürdőszoba: megaigénytelenség.” Emlékeztek, amikor a Jóbarátokban Ross majdnem megőrült, mert kifogott egy csini csajt, aki borzasztóan rendetlen volt? Na, hasonlót érzett József, amikor meglátta  Gyöngyi konyháját. „Engem egy zsíros, mocskos konyha nagyon ki tud borítani, pláne egy csajnál.”

Repeta

Nem egészen az idegesítő tárgyak körébe tartozik, de kihagyhatatlan, hogy megosszuk veletek! Nem reprezentatív minikutatásunkból kiderült, hogy van egy dolog, ami a plüsscicák és antikolt locsolókannák birodalmán kívül még jobban kiakasztja a palikat: ha a kajával megpakolt tányérjuk körül sertepertélünk! „Kigondol valamit a pasi, hogy az jó kaja lesz egy étteremben, amíg a nő órákat hezitál, majd amikor kijön, akkor valahogy mindig a pasié néz ki jobban, és akkor beleesztek, amikor pont ki van számolva, melyik a legjobb falat” – magyarázza érzékletesen András, amit több férfi is említett, miért fáj neki, ha a csaja beleeszik a kajájába. Tamás már megengedőbb: „Megőrülök a sóvárgó pillantásoktól a kajámba, de nem mer kérni, hogy megkóstolhassa.” Ezek után nehéz eldönteni, hogy akkor nézzünk sóvárogva, vagy csak szemlesütve toljuk be a kaját, miután már otthon elpakoltunk minden plüssállatot és fitnesz-DVD-t…

 
A ti pasitok szól, ha zavarja valami?

Kíváncsi vagy, a nőket mi idegesíti halálra a pasik lakásában? Itt elmondják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top