Életmód

Érd el a céljaid testbeszéddel!

Érdemes saját testbeszédünkre odafigyelni és tudatosan használni kezünket, szemöldökünket, lábainkat – különösen akkor, ha szeretnénk határozottnak tűnni mások szemében.

Janine Driver, kommunikációs-testbeszéd szakember a következő gyakorlatok elsajátítására buzdítja azokat, akik szeretnének elérni valamit.

Kézujjak: Beszéd közben érints össze a tíz ujjad, mintha egy templomtornyot szeretnél formázni. A mozdulat erőt, bizalmat és intelligenciát sugároz. Arra ügyelj, hogy ne a beszélgetés elején alkalmazd, mert ebben az esetben arroganciát sugallhat. Használd beszélgetések végén, véleményed összegzésekor vagy egy találkozó zárásaképp.

Tenyerek: A lefelé fordított tenyérrel tett mozdulatok agresszivitásról árulkodnak. Fordítsd felfelé a tenyered, ezzel a „kéregető-mozdulattal” azt fejezed ki: „Add, amid van, mutatom, mim van nekem”, s máris könnyebben győzöd meg beszélgetőpartnered.

Lábujjak: Stresszhelyzetben hajlamosak vagyunk piszkálni a körmünket, simogatni a nyakunkat vagy babrálni az ékszereinket, ezzel kifejezve a másik számára, hogy idegesek, bizonytalanok vagyunk. Tárgyalófelünk számára láthatatlan és igen hatásos módszer a bennünk dúló feszültség levezetésére, ha a cipőben 10 másodpercre összeszorítjuk a lábujjakat.

Erőzónák:
A szakértő szerint három erőzóna van az emberi testen: a nyak gödre, a köldök és a nemi szervek tájéka. Aki magabiztos és nincs rejtegetnivalója, ezeket a testrészeket szabadon hagyja. Ha mindenképp késztetést érzel arra, hogy összevond a karod, mert ettől védve érzed magad, tedd ezt a hátad mögött, így tudsz mibe kapaszkodni, de bizonytalanságod nem látszik majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top