Életmód

Új diétás őrület: felnagyítja a kaját a spéci szemüveg

Abból indultak ki, hogy kevesebbet eszünk, ha többnek látjuk az ételt. Állítólag működik, de nem biztos, hogy fel mernénk tenni a menzán.

Új fogyókúrás módszer: ételnagyobbító szemüvegÚgy tűnik, sosem fogyunk ki az őrült fogyókúrás ötletekből. Most japánok fejlesztettek ki egy különleges szemüveget, ami becsapja az agyat. A lencsén keresztül nagyobbnak tűnik az étel, ezért olyan, mintha többet ennénk, írja a Huffington Post. A kamerával felszerelt szemüveg annyira okos, hogy a kezünket nem nagyítja fel, mert képes rá, hogy megkülönböztesse egy szelet rántott hústól. 

Bár az ötlet meredek, a szerkezet az első tesztek alapján bevált: majdnem tíz százalékkal kevesebb kekszet ettek meg azok, akik hordták. Ehhez ötven százalékkal kellett virtuálisan megnövelni a nassolnivaló méretét. Amikor viszont csökkentették az ételek méretét, akkor többet evett a szemüveges csapat. Már csak az a kérdés, hogy vállalhatóan néz-e majd ki a kész szemüveg, és hányan gondolnak majd bolondak, amikor feltesszük a menzán a tükörtojásos spenóthoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top