Életmód

A hetedik év után a pasid kevesebbet fog hívni

Az ominózus hetedik év után a telefonálási szokások is megváltoznak, a pasik inkább a barátokat tárcsázzák.

A nők telefonon üldözik  pasikatNem mindennapi forráshoz nyúltak az Oxford Egyetem kutatói: egy telefontársaság hárommillió előfizetőjének telefonos szokásait vizsgálták. A kimenő hívások, sms-ek száma és tartalma alapján megfigyelték például, hogy férfihódítás tekintetében a nők nagyon is kitartóak, addig ostromolják a kiszemelt férfit, amíg be nem cserkészik. A hívások, sms-ek száma azonban később sem csökken, a párkapcsolat ideje alatt a nők legtöbbször a partnerük számát tárcsázzák, ez a tendencia csak akkor változik, amikor anyává válnak, és a gyermek lesz életükben az első.

Ami a férfiakat illeti, ők a kapcsolat első hét évében hívják rendszeresen az oldalbordáikat, a hetedik év után a barátok válnak fontosabbá, írja az angol nyelvű hírportál, a BBC. A hívások elemzéséből az is kiderült, hogy a nők számára fontosabb a párkapcsolati kötődés kérdése, a telefonálási szokások adatai bizonyítják, hogy a kapcsolaton belüli romantikáért többet tesznek, mint a férfiak.

Tízből egy ember rossz számra küldi az sms-t

Arról már egy másik brit kutatás számol be, hogy az üzenetek egy része félremegy, a feladó elrontja a számválasztást, s bár a nők nagyságrendileg több sms-t küldenek, mégis a férfiak azok, akik hajlamosak félreütni, ők legtöbbször családtagok, barátok számát táplálják be, írja az online közösségi híroldal, a Mashable. Ami már csak azért is kellemetlen lehet, mert elég sokan (12%) vannak, akik előszeretettel váltanak mocskos sms-eket egymással. A kutatásból az is kiderült, hogy randi idején a felek általában egy órát várnak a válasszal. És végül egy utolsó fontos részlet: az sms végén szereplő és puszit jelölő x-ek száma nagyon is számít, minél több van belőlük, annál jobb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top