Életmód

Megműttette magát egy magassarkúért

Egy fiatal lány az amputáció mellett döntött, hogy szép cipőket hordhasson.

Ahogy minden kislány, úgy Mariah Serrano (20) is arról álmodott, hogy gyönyörű cipőket viselhessen, de nem tehette meg – deformált lábszárral született –, a királylánycipő álom maradt.

Az amputáció után
Az amputáció után
Fotó: mirror.co.uk

A fiatal nő nem tudott belenyugodni, hogy beteg lába miatt soha nem húzhat magas sarkú cipőt, egyik orvos után ment a másikig, hogy megtalálja a megoldást, mígnem egy szakember megtalálta a lehetséges kiutat: amputálni kell a beteg lábszárat, majd protézissel pótolni azt. Az amerikai Long Island-i lány először nem akart hinni a fülének, mégsem tudott szabadulni az orvos ötletétől.

Protézisben
Protézisben
Fotó: mirror.co.uk

A lány számára a divat, a cipők és a ruhák mindig is igazi szenvedélyt jelentettek, és mérhetetlen szomorúsággal élte meg, hogy soha nem hordhat szép cipőket – és ez a szomorúság hajtotta el odáig, hogy búcsút vegyen torz lábszárától. Mariah persze félt attól, hogy az amputáció miatt kiábrándító lesz a férfiak számára, soha nem tudják majd egy lábbal szeretni, félelmei ellenére mégis belevágott.

Miután levették a lábát, rémesen érezte magát, megbánta a dolgot, ám amikor megkapta a protézist, boldog volt. Bár nehezen tanult meg újra járni, és még nehezebben szokta meg a magas sarkú cipőket, mára már biztosan mozog, és ugyanolyan szépnek és teljesnek érzi magát, mint barátnői. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top