Életmód

Elárverezett életéből kezdett teljesen újat

Zátonyra futott az élete, ezért mindenét feltette egy bakancslistára.
fotó: the Telegraph
Ian Usher
Fotó: The Telegraph

Sokan álmodunk arról, hogy majd egyszer, ha jól állnak a csillagok, ha ránk mosolyog a szerencse, kilépünk eddigi életünkből, bejárjuk az egész világot, letelepedünk valami kis szigeten és teljes harmóniában élvezzük az életet. Van, akinek ez össze is jön.

A 48 éves ausztrál férfi házassága két évvel ezelőtt zátonyra futott, miután elvált feleségétől, kilátástalanságában úgy határozott, hogy „megszabadul” eddigi életétől. Az eBay-en keresztül eladta mindenét – házától, autójától, motorkerékpárjától és még a jetskijétől is megvált, hogy a befolyt pénzből élete legnagyobb – és talán utolsó – kalandtúráját megfinanszírozza. Vagyona értékesítése után 192 ezer angol font (kb. 67 millió forint) állt rendelkezésre. 

Ian Usher összeállított egy 100 tételes bakancslistát arról, mi mindent szeretne az életében megvalósítani, majd nekiindult: Pamplonában részt vett egy bikafutáson, cápák között búvárkodott, megtanult repülőt vezetni, és még egy hollywoodi filmben is kapott egy aprócska szerepet.

Két év alatt a száz kívánságból 93 mellé pipa került, de hibádzik még, hogy egy hosszúszárnyú bálnával ússzon, hogy halálfalon motorkerékpározzon, és így tovább. Története persze happy enddel végződött, letelepedett Panamán, ahol házat épít, és persze a szerelem is megérkezett: kutyaszánozás közben ismerkedett meg a nővel. Élettörténetét persze filmre viszik. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top