Életmód

3 év az életünkből a konyhában telik el

Végre egyszer nem azt számolták ki, mennyi időnk megy el "feleslegesen" alvásra, viszont elég ijesztő, hogy állítólag 3 évet töltünk főzéssel, előkészítéssel, mosogatással.

A Nagy-Britanniában készült fémérés szerint egy átlagos felnőtt nő napi 72 percet tölt a konyhában, ami élete során összesen 1132 két napot, azaz mintegy 3 évet tesz ki.3 évet töltünk a konyhában

10-ből 6 válaszadó egyébként állította, hogy jobban főz, mint a saját édesanyja, a résztvevők negyede úgy érzi, egyformán jó szakácsnők, és mindössze 15 százalék véli úgy, hogy a konyhában a mama viszi a prímet.

A felmérésből kiderült az is, hogy a nők 90 százaléka szeretné megtanítani a gyerekeit főzni. A megkérdezettek fele pedig elárulta azt is, hogy több generációról generációra öröklődő családi receptet is tanult felmenőitől, amit ő is szeretne továbbadni a gyerekeinek.

Tavalyelőtt hazánkban az egyik húskészítmények előállításával foglalkozó vállalat végzett hasonló témájú kutatást, melyből az derült ki, hogy a magyar nők többsége majdnem minden nap főz, és ilyenkor átlagosan 1-2 órát töltenek el a konyhában. Ez a magyar adat tehát megfelel a mostani friss brit felmérés végeredményének: bármennyire soknak is tűnik az a 3 év, a magyar nők is nagyjából ennyit áldoznak az életükből a konyhai munkákra. A hazai válaszadók 68 százaléka egyébként úgy nyilatkozott, hogy ezt az időt szívesen lecsökkentené. 

Szerinted sok vagy kevés 3 év az életedből a konyhai teendőkre?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top