Életmód

A bicaj rossz hatással lehet a szexre

A túl sok kerékpározás nemcsak a férfiasságra jelenthet veszélyt, a női öl érzékenységére sincs túl jó hatással a sok "nyereghasználat".

Ha saját tapasztalatból nem is, a Hangyák a gatyában című felejthető német film óta tudjuk, létezik a biciklinyereg okozta orgazmus, a legújabb kutatások azonban nemhogy nemi csúcsról, de a női nemi területek érzékenységvesztéséről számolnak be – olvasható a New York Times hasábjain.

Orgazmusjelenet a Hangyák a gatyában című filmből

A biciklinyereg férfiasságra gyakorolt kártékony hatása után az amerikai rendőrség egy egész szakértői csoportot kért fel, hogy tervezzék meg az ideális biciklinyerget azért, hogy a sok tekerés ne legyen káros a férfi munkatársakra; a probléma kapcsán azonban számtalan biciklis rendőrnő is jelezte: a nyereg nemcsak a férfiakat „bántja”. A sok dörzsölés és az állandó nyomás hatására nemi területük sokat veszített érzékenységükből, az állandó ülés pedig kényelmetlen. A szakemberek rámutattak, a hagyományos biciklinyerget úgy tervezték meg, hogy a testsúly a nyereg orrára nehezedik, emiatt pedig komoly terhelést kaphatnak a nemi területeken található idegek, vérerek.

A fenti problémát laboratóriumi körülményke között is vizsgálták, a Yale School of Medicine kutatói olyan bringás nőket vizsgáltak, akik heti rendszerességgel több, mint 15 km-t tekernek. A kerékpárjaikat, egészen pontosan azok beállított ülés- és kormánymagasságát vizsgálták; a kerékpárokat egy állványra helyezték, a nőket pedig tekerésre kérték – közben egy speciális szerkezettel az öl területén jelentkező aktivitást mérték. (Utóbbi adatokat futónők eredményeivel hasonlították össze, amiből kiderült, a futó nők nemi területének érzékenysége nagyobb). 

A bicikli árt szexnek?
A megoldás: tekerjen ő

 
A kísérletből kiderült, a probléma gyökerét nem is a nyeregnél, sokkal inkább a kormánynál kell keresni. Megfigyelték ugyanis, hogy azoknál a bicikliknél, ahol a kormány alacsonyabban helyezkedik el a nyeregnél, sokkal nagyobb nyomásnak teszik ki érzékeny pontjaikat, esetükben fennáll annak veszélye, hogy idővel a nemi területük elveszíti érzékenységét. Minél alacsonyabban van a kormány, vagyis minél inkább előre kell dőlni, a testsúly annál nagyobb része nehezedik a gátra. A szakember szerint a lehető legjobb megoldás az, ha olyan nyerget választunk, aminek nincs orra, ennek hiányában ugyanis a súly az ülőgumókra helyeződik át.

Hogy ez mennyire van így, vagy mennyire marhaság, nem tudjuk, mindenesetre a Hajtás Pajtás Kerékpáros Futárszolgálat személyzeti igazgatója, Sinka Károly ilyenről még soha életében nem hallott, márpedig a cég szervizében jó pár problémás kerékpár – és ügyfél – megfordult már. 

 

Provokál az, aki nem hord melltartót?“Azt szeretném megkérdezni, hogy szerelmesen a szex más, mint szerelem nélkül? Még soha nem voltam szerelmes, és még soha nem volt orgazmusom.” – Ha van véleményed a témában, üzenj anonim és regisztráció nélkül az NLC titokfalán, a Megsúgom oldalon. Kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top