Életmód

Akkor se adjuk át a porszívót, ha a férj kéri

A Real Simple amerikai magazin friss felméréséből kiderült, hogy mi, nők hiába utáljuk a házimunkát, egyszerűen képtelenek vagyunk megválni tőle.

Akkor se adjuk át a porszívót, ha a férj kériA kutatás során 3230, 25–54 év közötti nőt kérdeztek meg arról, hogy hogyan viszonyulnak a kötelezően elvégzendő házimunkához. 10-ből kilenc nő azt gondolja, hogy amennyiben valaki másra bízná a munkát, az nem végezné el elég alaposan. Ez a véleménye Helgának is, akinek egyébként szerencséje van a párjával, mert gond nélkül besegít a takarításba: „A férjem nagyon lelkesen szokott segíteni, de sokszor kapom magam azon, hogy áttörölgetem azt, amit ő már egyszer letörölt, vagy újra kiteregetem, amiket már kitett. Tudom, hogy én vagyok a hülye, és ezzel belőle irtom ki a lelkesedést, épp ezért próbálok uralkodni magamon…” Pedig a Helgához hasonló szerencsések jobban tennék, ha néhány feladatot átruháznának párjukra, vagy a felmérésből az is kiderült, hogy azok a nők, akik nem szakadnak meg a házimunkában, hanem néhány dolgot lepasszolnak, sokkal boldogabbak.

Persze az sem mindegy, hogy kinek és milyen feladatot adunk át, a megkérdezett nők kétharmada például hallani sem akar arról, hogy gyermekére rajta kívül valaki más vigyázzon. Inkább lemondanának a saját szabadidejükről.

Nálad mi a helyzet? Ki takarít? Ki vigyáz a gyerekre?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top