Életmód

61 féle diétával kísérletezünk 45 éves korunkig

Sokan akár az egészségüket is hajlandók beáldozni a fogyás reményében.

Egy Nagy-Britanniában készült felmérés során több ezer embert kérdeztek ki fogyókúrázási szokásairól. Nem meglepő módon a nők azok, akik buzgóbban próbálnak megszabadulni felesleges kilóiktól.45 éves korunkra 61 féle fogyókúrán vagyunk túl

A legtöbb nő 16 évesen kezd először fogyókúrázni, így 45 éves korára átlagosan 61 különféle diétát, fogyókúrás módszert próbál ki a kutatók szerint. A válaszadók háromnegyede az elmúlt egy év során is diétázott.

A megkérdezett szülők közül tízből hatan arról számoltak be, hogy már a gyerekeik sem hajlandók például kenyeret, krumplit vagy gyümölcsöket enni, mivel úgy vélik, ezek az élelmiszerek hizlalnak. A szülők fele hagyja is a gyerekeit fogyókúrázni.

A kutatás fényt derített arra is, hogy a fogyni vágyás a többségnél felülírja az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozást, sokan kifejezetten egészségtelen módon fogyókúráznak, és ezáltal nagyon fontos tápanyagokat, vitaminokat vonnak el a szervezetüktől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top