Életmód

A férfiak másképp szólnak a menstruáló nőkhöz?

A menstruációs ciklus különböző pontjain lévő nőkkel egészen másképp kommunikálnak a férfiak – derült ki a Florida Állami Egyetem vizsgálatából.

A kutatás során 123 egyetemista férfit kértek meg, hogy öt fiatal, a menstruációs ciklusa eltérő pontján tartó nővel kezdeményezzenek beszélgetést. A vizsgálat vezetői, Jacqueline M. Coyle és Michael P. Kaschak eredményei szerint a nők legkevésbé termékeny időszakaiban a férfiak 62 százalékos arányban másolták a beszélgetőpartnerek mondatszerkezeteit, a többi termékenységi ponton mért 49,7 százalékkal szemben.
Minél termékenyebb egy nő, annál sokszínűbben és érdekesebben kommunikálnak vele az erősebb nem képviselői. Ezek a megfigyelések nagyon meglepőek annak tükrében, hogy korábban a szakértők úgy gondolták, a férfiak leutánozzák azoknak a nőknek a viselkedésformáit, akikhez vonzódnak.
„Az utánzás tehát fordítottan arányos a nők termékenységével: minél termékenyebb egy nő, annál kevésbé hasonlóak a férfiak mondatszerkezetei” – írják a kutatók.
„A nők mondatszerkesztésére semmilyen hatással nincs a férfiak termékenysége. Látszik tehát, hogy míg a férfiak kommunikációs képességeik fitogtatásával próbálják meg elbűvölni a számukra vonzó, termékeny nőket, addig a nők egyáltalán nem változtatják beszédmodorukat partnereik kedvéért” – olvasható a tanulmányban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top