Életmód

Fán terem a joghurt a gyerekek szerint

A tükörtojás pedig növény – legalábbis sok 10–12 év közötti kisdiák szerint. Még szerencse, hogy a tészta az állatoktól származik.
A joghurt fán terem
Tudtad, hogy a fán terem?

Az általános iskolások komoly ismeretbeli hiányosságát fedte fel egy hétfőn nyilvánosságra hozott ausztrál tanulmány. Ebből kiderült, hogy a 10 és 12 év közötti gyermekek háromnegyede gondolja, hogy a pamutzoknit az állatok szőréből készítik, több mint egynegyedük pedig azt, hogy a joghurt fán terem.

Az ausztrál művelődésügyi tanács (ACER) által közzétett reprezentatív felmérésből kiderül az is, hogy a válaszadók többsége azzal ugyan tisztában volt, miből készül a kávé vagy a chips, de minden ötödik diák szerint a tészta az állatoktól származik, a tükörtojás pedig növényi eredetű.

A tanulmány egy mezőgazdasági lobbicsoport megbízásából készült, és a városi és vidéki gyerekek mezőgazdasági ismeretei közt lévő, egyre növekvő különbségekre akarták felhívni a figyelmet.
Nekünk beugrott a „tehén, ugye lila” esete, vajon a magyar gyerekek mennyivel lennének tájékozottabbak, ha nálunk készül a felmérés?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top