Életmód

Fokozatosan alakítják fiúvá a 8 éves kislányt

Tízezer kisgyerek közül egy állítólag nem a megfelelő testbe születik. Szülői beleegyezéssel, hormonokkal alakítják át őket.

Képünk csak illusztráció
Képünk csak illusztráció

Egyre többen vannak azok a fiatalok, sőt gyerekek, akik úgy érzik, rossz testbe, pontosabban nembe születtek. Rajtuk akarnak segíteni azokkal a nemi fejlődést blokkoló gyógyszerekkel és hormonokkal, amik megváltoztatják a nemüket – írja a CBS News hírportál.

Egy 8 éves Los Angeles-i kislány kezelését például nemrég kezdték meg, ő már 18 hónaposan azt ismételgette, hogy ő egy fiú. A családot sokkolta, hogy kislányuk állandóan ezt mondja, a szülők ezért rábólintottak a kezelésre, amit nemrég, a serdülőkor kezdetén kellett elkezdeni. A kezelés hosszú éveken át tart, a gyerekek vizsgálatát egészen fiatalon, 4 éves korban elkezdik, majd közvetlenül a serdülés előtt – 11-12 éves korban – kezdik adagolni a speciális, havonta ezer dollárba kerülő hormonkészítményeket.

A szakemberek becslése szerint tízezer gyerek közül egy érzi úgy, hogy rossz testbe született. A témában jogvédő szervek is hallatják a hangjukat, szerintük ugyanis ilyen fiatal korban nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy a gyermeknek tényleg ilyen jellegű problémája lenne. A rengeteg etikai kérdés mellett sokak szerint a szülő az ilyen beavatkozás engedélyezésével egész egyszerűen nem akar szembesülni gyermeke homoszexualitásával. Könnyebb elfogadni egy átalakító kezelést, mint egy meleg gyereket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top