Életmód

Akarod tudni, mi lesz veled 2012-ben?

Az idei év számtalan változást rejt, komoly hitpróba elé állít minket az élet, ahol tudatalatti antennáink komoly szerepet kapnak.
Mire számitsunk 2012-ben?

Tudom, ebben a témában annyi írás van a neten, hogy már most Dunát lehet velük rekeszteni, de mindenki érezni fogja, melyik írás az, amelyik előrevivő gondolatot ad neki. Egyáltalán jó-e tudni, hogy mire számítsunk? Természetesen van, amikor jó, és van, amikor nem, s ennek az egésznek csakis akkor van értelme, ha olyan információt kapunk, ami segíti tudatosságunkat, éberségünket, és erőt ad a változásokra való megnyíláshoz.

Ebben a témában megkerestem az egyik igen nagy tudású, általam tisztelt asztrológust és pszichodráma-asszisztenst, Kiss J. Zsoltot, akivel a tudat és a személyiség szempontjából jövő változásokról beszélgettem.

Zsolt: – Ez az időszak egyfajta hitpróba lesz számunkra. A praxis, a vallásgyakorlat időszaka. Ha nyitottak vagyunk rá, transzcendens segítséget is kapunk majd álmok, intuíció, sugallat formájában. Mostanában egyre nagyobb szerepe van a tudatalatti antennáinak, illetve magának a tudatalattinak. Ha tudjuk uralni a saját altudatunkat, alvilágunkat, akkor képesek vagyunk felelősséget vállalni, és csakis ekkor lehetünk szabadok. Ha viszont nem felelősségteljes ember választ, akkor a demokráciából diktatúra vagy káosz lesz. Ezért egyre meghatározóbb már most, hogy mennyire vagyunk érettek, felnőttek, felelősek. Az egyén felelőssége önmagáért tovább erősödik. Ehhez pedig elengedhetetlen az önvizsgálat, a saját árnyék-énünkkel való szembenézés. Azoknak, akik még nem néztek szembe magukkal, meg fog teremtődni a helyzet rá, hogy ezt megtegyék. Elkerülhetetlen lesz. Aki pedig már megtette ezt, annak elkezdődik, illetve folytatódik az intenzív belső munka.

– Mindez, amit elmondtál, abszolút megegyezik azzal, amit évek óta hirdetek mindenfele: eljött a spirituális ébredés időszaka. Mintha valami alvó állapotból kelnének fel az emberek. Tehát aki nem hajlandó ébredni, azaz befele figyelni és felnőttként vállalni a felelősséget, az olyan élethelyzeteket kap, amelyekben rákényszerül erre. Ezek szerint még inkább fokozódik a saját lelkünk vizsgálata, a tudatalattival való kapcsolatteremtés.

– Így van. ’59-ben készült Junggal az utolsó interjú a BBC-n. Azt nyilatkozta: Nemsoká össze fog omlani ez a fogyasztói világ. A kommunizmus és a kapitalizmus is ateista, és ezt a szellemtelenséget már egyre nehezebben bírja el az emberi lélek. Ahogy a Ken Wilber-i modell fölvázolja, átalakul az ateista-technokrata világkép, ami a tudomány által mindent átitatott. Az emberiség lelki-szellemi evolúciója felgyorsul. Ehhez nagyon fontos belső mozzanatból élni, ugyanis ahogy a külvilágban omlik össze valami, az paralel valamilyen belső folyamattal.

– Ez ugyanaz, mint az Ahogy kint, úgy bent, ahogy lent, úgy fent igazsága.

– Pontosan. Ehhez fel kell ismerni és be kell emelni az úgynevezett leszakadt én-részeket (magzatkorból, fogantatáskor…).

Kiss J. Zsolt asztrológus
Kiss J. Zsolt asztrológus

– Vagyis amiket valamiféle erős lelki fájdalom, stressz, trauma miatt lehasítottunk magunkból?

– Igen. Meg kell találnunk a saját sötét én-részeinket, majd pedig azt, hogy a külvilágban levő konfliktus melyik bennünk élő énhez tartozik. Minden, ami bent történik, az megvalósul kint is, és fordítva, a kint zajló eseményeknek megvan a belső analógiája. Nincs se jó, se rossz, minden a gondolkodás által válik valamilyenné. A gondolkodásmód határozza meg az érzelmeket, azok pedig az akaratot, az a viselkedést, aminek megújulása a gondolkodásunkon múlik. Épp ezek által képes az emberiség lelki-szellemi evolúciója felgyorsulni.

– Tehát kívül és belül minden egyszerre zajlik. Akkor hogyan értelmezzem konkrétan a földön történt változásokat, pusztulásokat, éghajlatváltozást és hasonlókat?

– Nem bizonyított, hogy van-e éghajlatváltozás. Az sem bizonyított, hogy a Földnek maradandó kárt okoz-e, amit teszünk. Ettől még persze fontos odafigyelni arra, hogy óvjuk a természetet.

– Mik azok a dolgok, amiket asztrológusként a legerőteljesebbnek látsz 2012 képletében?

– A háborúban volt utoljára ilyen fényszög. Ez arra utal, hogy új világrend van születőben. Ahogy mondtam már, ehhez elkerülhetetlen a felelősség, a személyiség integrálása. Egyre több kisebb közösség fog összefogni, belső meggyőződésre épülő alapokon.

– Ezt magam is látom, egyre erősödnek a civil mozgalmak és egyre több egyén cselekszik, és már nem kívülről várja a segítséget. Akkor van remény arra, hogy egy emberibb világ közeledjen?

– Mindkettőre van esély. Arra is, hogy 2020-ra egy emberibb, vagy egy még manipulatívabb világra ébredünk. Hogy mi lesz, az az emberi tudatállapotok függvénye, ahogyan az is, hogy kell-e ehhez az egészhez krízis, és ha igen, milyen mértékű és jellegű.

– Hogyan látod Magyarország helyzetét?

Az új alkotmányban még nagyobb változásra van szükség. Az a költségvetés, amit 2012-re terveznek, nem működő. 2013 augusztusáig komoly transzformatív helyzet van. A nemzetközi helyzet is egyre nehezebb. A magyar Nyilas archetípus, azaz mi egy szellemi nemzet vagyunk. Ha ezeket a tartalékainkat mozgatnánk meg, többre mennénk. A Nyilas egy hídverő archetípus, tehát az új dolgok letételében van erős képessége. Jelenleg egyfajta keresztrefeszítettség állapota van, ami hozhat egy magunkra találást, bár fizikai síkon ez mindenképp embert próbáló időszak.

– Akkor igen nagy türelemre, kitartásra, bizalomra, hitre és összefogásra van szükség, és persze az elengedhetetlen lelki-szellemi munkára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top