Életmód

5 természetes módszer a depresszió ellen

Ha nagyon magad alatt vagy, először próbáld meg természetes módszerekkel javítani a közérzeted, mielőtt az orvoshoz rohannál.

Elegendő D-vitaminhoz jutsz?
Erről a vitaminról, pontosabban hormonról nemrégiben mutatták ki, hogy szerepet játszik a depresszió tüneteinek kialakulásában. A Massachusettsi Egyetem kutatói kísérletükben kimutatták, hogy minél alacsonyabb valakiben a D-vitamin szintje, annál nagyobb a valószínűsége a depressziós tünetek kialakulásának.

Kerüld az alkoholt!
Az alkohol depresszáns. Ha valaki depresszióban szenved vagy hajlamos a betegségre, kerülje az alkohol fogyasztását.

Orbáncfűvel a vidámabb napokért
A gyógynövényt sokat szidják a médiában, mert a gyógyszerek kölcsönhatásba lépnek vele. Ennek ellenére számos tanulmány kimutatta, hogy az orbáncfű hatékony az enyhe-közepes depresszió ellen. Kövessük a csomagoláson feltüntetett utasításokat.

Magnézium kellő mennyiségben
A magnézium is a hangulatszabályozó szerotonin termelése és működése szempontjából jelentős, ennek ellenére a kutatók szerint a népesség 80 százaléka magnéziumhiányban szenved. A legjobb étrendi források a zöld leveles zöldségek és a nyers mandula.

A csodás B-vitaminok
Depresszió ellen érdemes lehet komplex B-vitamin kiegészítőt szedni. Válassz mesterséges színezék és ízesítő nélkül készült termékeket!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top