Életmód

Mosás helyett fagyaszd a farmerod!

Ha a mosógép helyett a fagyasztóban tisztítjuk a farmereinket, azzal kíméljük a környezetet és még némi pénzt is spórolunk. Te kipróbálnád?
Mosás helyett
Mosás helyett

A világ egyik legjelentősebb farmerruházati cége, a Levi Strauss azt javasolja, hogy mosás helyett inkább a fagyasztóban tisztítsuk a farmereinket. A fagyasztás állításuk szerint ugyanúgy megöli a baktériumokat és semlegesíti az esetleges kellemetlen szagokat, mint a mosás, ugyanakkor környezettudatosabb és energiatakarékosabb megoldás, hiszen a tisztáshoz így nem használunk vizet, és a mosógép működtetéséhez szükséges áramot is megspóroljuk. Ráadásul a ruhadarab sokkal tovább megtartja a formáját és a színét, ha soha nem, vagy legfeljebb csak akkor mossuk ki vízzel, ha például foltos lett.

Egyes szakemberek ugyanakkor vitatják a fagyasztásos módszer hatékonyságát, mondván, hogy rengeteg olyan baktérium létezik, mely túléli az alacsony hőmérsékletet, így ahhoz, hogy a holmijaink valóban tiszták legyenek, legalább 10 percig minimum 50 fokon kell mosnunk őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top