Életmód

Direkt nem szexi a 9 éveseknek gyártott melltartó

Egyre korábban kezdenek kamaszodni a kislányok, erre reagálva az egyik legnagyobb kereskedelmi láncnál már kapható a gyerekmelltartó. A szülőkkel együttműködve alakították ki.

Manapság átlagosan 9 év 10 hónapos korban válnak nagylánnyá a lányok több nemzetközi kutatás szerint, vagyis korábban, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt. Mivel a testük is hamarabb kezd el nőies formákat ölteni, a legnagyobb brit áruházlánc üzleteiben már kapható a kifejezetten kislányoknak készült gyerekmelltartó. A ruhadarabot az egyik nagy szülői portál, a Mumsnet tagjaival együttműködésben alkottak meg a kereskedelmi cég ruhatervezői.

'First Fleur' fantázianéven már kapható a gyerekmelltartó
„First Fleur” fantázianévre hallgat a gyerekmelltartó
Fotó: dailymail.co.uk

Az édesanyák szerették volna, ha a melltartó szolid, ugyanakkor tetszetős és divatos, ami fontos a kiskamaszoknak, mint a halvány színek, kedves nyomatok, vékony pántok. Carrie Longton, a Mumsnet alapítója így fogalmazott a fehérneművel kapcsolatban: „Az első melltartó érzékeny dolog. Ez a termék egy nagyszerű példája annak, amikor egy felelős, kereskedelmi vállalat odafigyel az anyák igényeire.”

A tervezők kifejezetten ügyeltek arra, hogy a ruhadarab ne legyen szexi. Valószínűleg azért is, mert a kereskedelmi láncot nemrég még a gyerekeknek szánt rúdtáncosszettek és bélelt melltartói miatt támadták.

A melltartó ötfontos (körülbelül 1500 forintos) áron, két stílusban lesz kapható: sportos top kialakításban és háromszög formában. Többféle méretben (28AA–34B), puha, pamut anyagból, szivacs és merevítő nélkül készül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top