Életmód

Ne ijedj meg az őszi hajhullástól!

Sokan nem tudják, hogy ősszel nemcsak a levelek, de a hajunk is fokozottabban hullik. Pár tipp, hogy meg tudd állapítani, nálad is csak szezonális hajhullásról van-e szó!
  • Ne ijedj meg az őszi hajhullástól!Hajmosás előtt, széttárt ujjakkal helyezd a tenyered közvetlenül a hajas fejbőrödre, majd zárd össze az ujjaid és húzd végig a kezed a hajtövektől hajvégekig! Az ujjaid közé gyűlt hajszálakat helyezd egy papírlapra!
  • Ismételd meg ugyanezt ötször, mindig a fejbőröd különböző részeiről indítva úgy, hogy lehetőleg áttúrd a teljes hajkoronádat. Végül számold össze a papírlapra gyűjtött hajszálakat!

Kevesebb, mint 10 hajszál: Minden rendben, ez teljesen normális.

10–15 hajszál: Szinte biztos, hogy szezonális hajhullásról van szó. Ha szeretnéd mihamarabb megállítani, szedj C-vitamint vagy vastablettát!

Több, mint 15 hajszál: Szintén okozhatja a szezonális hajhullás, de komolyabb oka is lehet. Szedj vitamint, és amennyire csak lehet, kíméld a hajad, ne szárítsd forró levegővel, és lehetőleg kerüld a hajvasalók, sütővasak használatát! Ha 4–6 héten belül sem csillapodik a hajhullás, érdemes lehet felkeresned egy hajgyógyász szakembert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top