Életmód

Aranyérkrémmel tüntetik el a szemráncosodást a férfiak

Kókuszolaj a hajra, méz az arcra, aranyérkrém a szemre és havi egy hajmosás: nem épp hétköznapi szépségápolási praktikák – férfiaktól.

„Szépségápolásban a férjem simán lenyom, a fürdőszobaszekrényben az ő polca el se bírja azt a sok mindent, amit magára ken, fúj, pakol. Van ott minden, arcbarnító, Q10-es szemránckrém, vaníliaillatú hajfény, olajos hajpermet, kétféle korrektor (nyárra egy meg télre egy, a színkontraszt miatt), feszesítő testápoló, testradír, és ördög tudja még mi minden. A különféle kozmetikumok bűvkörében él” – mondja Kata (37), akit bár eleinte nagyon zavart, hogy férje egy igazi piperkőc, ma már tetszik neki ez a fajta odafigyelés. Persze nem a férje az egyetlen férfi, akinek megvannak a saját szépségápolási trükkjei. Egyes férfiak a nőknél is többet tudnak a szépítkezésről, bár beszélni róla nem nagyon szeretnek, mintha szégyen lenne, hogy egy férfi is szőrtelenít, hajat fényez vagy ráncaitól szenved, egy-egy praktikát mégis kihúztuk belőlük. (Előre szeretnénk jelezni, a szépségpraktikákért felelősséget nem vállalunk.)

Hajmosás nélkül boldogan

„Gyerekkorom óta csak az intim testtájakon használok szappant, tusfürdőt, mert amúgy felborítják a bőr pH-értékét. Rossz szokásom, hogy nagyon ritkán mosok hajat (két-három hét), de szerintem öntisztul” – írja a gépészmérnök Péter (36), aki a hajvágást sem engedi át másnak, kis hajvágó ollójával maga rövidíti öntisztuló szőke haját.

Mi köze az aranyérkrémnek a szemránchoz?Kókuszillatú nyár télen is

Péterrel ellentétben a PR-szakember, Zoli (33) háromhetente felkeresi fodrászát, akihez nyolc éve hűséges. Neki egy különleges trükkje van, kókuszillatú napolajat használ, azt keni a hajára. Egy-két csepp a tenyérbe, majd zselészerűen felhordja. Elmagyarázta, nemcsak a haj csillog szépen az olajtól, de az illata is kellemes, ahogy ő mondja: „állandó nyárérzetet ad”.

Koffein a hajhagymáknak

A hajára az építész Máté (33) is kényes, már csak azért is, mert erőteljesen ritkul. Ezt megelőzendő koffeintartalmú sampont használ, hajmosás után pedig speciális hajtonikot borít a fejére, ami – magyarázza – stimulálja a fejbőrt és segíti a hajnövekedést. „A hajamat évek óta ugyanazzal a fodrásszal nyíratom, a szemöldökömet is ő ritkítja, az orrszőrtelenítést azonban én csinálom, kisollóval. Más hóbortom nincsen, legfeljebb annyi, hogy a szarkalábaimat olívás nappali arckrémmel kenegetem” – meséli Máté.

C-vitaminos, mézes arcpakolás aranyérkenőccsel

Mi köze az aranyérkrémnek a szemránchoz?Az újságíró Frigyes (38) az arcbőrére kényes, sok titkos receptúrája közül egyet megosztott velünk: „Havonta kétszer veszek egy kis mézet (de fontos, hogy ne legyen bolti, csakis termelőtől!), hidegen sajtolt olívaolajat, plusz néhány csepp citromot. Ezeket jól eldolgozom, míg pépes nem lesz, aztán gondosan felhordom az arcomra, és húsz percig fent hagyom. Ettől aztán olyan puha lesz a bőröm, mint a babapopsi.” A pékként dolgozó Attila (31) életében, pontosabban testén egyetlen kritikus pont van: szemei mindig karikásak és duzzadtak, amit aranyérkenőccsel keneget esténként. Egy barátnője ajánlotta a tuti receptet, állítólag bejön, de szerinte a ricinusolaj is kiváló hatású, felfrissíti a szem körüli területet. 

Borotvahab helyett szigorúan csak zselét

A tűzoltó Dénes (34) arcszőrzetére kényes csak, „sűrű, erős, gyorsan növő borostától szenvedek, a szolgálatot azonban minden harmadik nap csak sima bőrrel vehetem fel. Ehhez két dologra van szükségem, egy jó képességű borotválkozózselére, mert a sima hab képtelen felpuhítani a bőrt az arcomon és a nyakamon, a másik meg borotválkozás után valami balzsam, nem alkoholos arcszesz, mert attól kiszárad a bőröm”.

Mi köze az aranyérkrémnek a szemránchoz?Szőrtelenül, mégis férfiasan

„A mellkasomon és a lábamon kívül kevés szőrös rész van a testemen, multifunkcionális hajnyíróval magam vágom a hajamat, a hónaljszőrömet és az intim területet, a szemöldököm közét is rendszeresen csipeszelem” – meséli az üzletkötő Gábor (28), aki ezen kívül semmi egyebet nem tesz magáért, a régi jó kék-fehér krémben hisz csak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top