Életmód

Sokat költünk magunkra szakítás után

Te is érezted már szakítás után, hogy ideje beújítani néhány divatos ruhát? Vagy inkább irány a kozmetika?

Sok pénzbe kerül a szakításNem olcsó mulatság manapság, ha elhagyják az ember lányát: átlagosan 150 ezer forintjukba kerül ugyanis a nőknek, hogy új frizurával vagy éppen új ruhatárral vigasztalják magukat. Ez egy több ezer, nemrég szinglivé vált nő részvételével készült felmérésből derült ki Angliában. A válaszadóknak több mint a fele drasztikusan változtatott megjelenésén. Egyharmaduk úgy gondolta, hogy ez minden fillért megért, mert segített visszanyerni az önbizalmukat.

A legtöbbet új cipőkre, edzőtermi bérletre, barnulásra, sminkszerekre és manikűrre költenek az elhagyott brit nők, hogy mihamarabb elfelejtsék bánatukat. Közel 30 ezer forintnak megfelelő összeget adnak ki fodrászra, körülbelül 12 ezret barnulásra, míg luxusmanikűrre és pedikűrre további 15 ezret. Egy új sminkkészletre akár 15 ezret is szívesen áldoznak, ruhákra pedig több mint 50 ezret.

A hölgyek ötöde szerint a szakítás remek alkalom arra, hogy többet sportoljanak, ami szintén nincs ingyen: az edzőtermi bérletekre átlagosan 24 ezer forintnyi összeget áldoznak a megkérdezettek. A válaszokból ugyanakkor az is kiderült, hogy a nők 14 százaléka szakítás után azonnal diétázni kezdett, hogy leadja a felesleget, ami az elkényelmesedett életmód miatt rakódott rá az expárja mellett. A válaszadók hat százaléka pedig még kisebb plasztikai beavatkozásra is beruházott, hogy szexibbnek érezze magát, ami átlagban 160 ezer forintjukba került.

De nemcsak az átalakulás emészt fel ilyenkor jelentős költségeket, hanem az új társ keresése is: a kutatás szerint egy átlagos szingli nő úgy heti 20 ezret költ baráti találkákon, a résztvevő nők 11 százaléka ráadásul 15 ezer forintot ad ki randioldalakon való előfizetésekre is.

Te is észrevetted, hogy szakítás után sokkal többet költesz magadra?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top