Életmód

A hajad is hizlalhat!

Ha eddig olyan frizurát választottál, amit órákon át kellett formázni, itt az idő, hogy új fazont vágass magadnak. Így nagyobb eséllyel szabadulhatsz meg a felesleges kilóktól – legalábbis erre figyelmeztetnek amerikai orvosok.

Nyilván te is észrevetted, hogyha túl sok időt töltesz a hajad formázásával, csak nyögvenyelősen jut időd másra. Főleg sportolásra. Azok a nők, akik sok időt töltenek a hajuk formálásával, nehezebben veszik rá magukat a sportolásra, mint azok, akik frizurája könnyebben kezelhető – figyelmeztetnek amerikai orvosok. Regina Benjamin, az amerikai hadsereg egészségügyi főparancsnoka szerint ez azzal magyarázható, hogy a legtöbb nő ilyenkor fél, hogy tönkremegy a haja.
Dr. Benjamin szerint a fő probléma abban rejlik, hogy sok nő rengeteg pénzt és energiát öl a megfelelő frizurába. A mozgás és az izzadás mindezt könnyen tönkreteszi, ezért egyszerűbbnek látják a sport elkerülését.
A Brit Táplálkozástudományi Alapítvány munkatársa, dr. Emma Williams szerint az egyetlen megoldás, ha találunk olyan mozgásformát, amely kíméli a frizurát. Ilyen lehet egy könnyű séta vagy a házimunka. Igaz, ez sem egyértelmű mindenkinek. 1999-ben az akkori brit megbízott miniszterelnök, John Prescott és felesége autón tették meg a szállodájuktól a munkáspárti konferencia helyszínéig tartó kevesebb mint 300 méteres utat – állítólag azért, hogy óvják az asszony hajkölteményét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top