Életmód

Diétára készül a világ legkövérebb nője – fotók!

317 kilós súlyával immár hivatalosan is a világ legkövérebb nője az amerikai Pauline Potter. Azt mondja, most már jöhet a fogyókúra.

A 47 éves kaliforniai nő számára a súlya miatt komoly kihívást jelentenek az egészen hétköznapi tevékenységek is. Nem képes például megfordulni az ágyában, nem tud önállóan megfürödni, felöltözni, az autójába sem tud beülni, de nem mehet el egy szórakozóhelyre, sőt még moziba vagy színházba sem, hiszen ott nem férne be a székbe.

„Anyukám nagyjából 180 kiló volt, apukám közel 300, nyolc testvérem van, és csak egyikük kevesebb 140 kilónál. Úgy nőttünk fel, hogy ha boldogok voltunk, azt evéssel ünnepeltük meg, és ha szomorúak, evéssel vigasztaltak minket” – mesélte Potter a Daily Mail magazinnak nyilatkozva.

A nő általában óránként, de minimum kétóránként eszik valamit, és saját bevallása szerint minden ételt szeret, kivéve a savanyú káposztát és a kelbimbót.

Nézd meg a többi fotót is képgalériánkban!
Nézd meg a többi fotót is képgalériánkban!

Tisztában van azzal, hogy fia segítsége nélkül nem boldogulna a mindennapokban, elhatározta azonban, hogy mindkettejük érdekében változtat ezen. Legalább 220 kilót szeretne leadni, úgy érzi, hogy 90-100 kiló körül lenne az ideális súlya. Az asszonynak rengeteg barátja van az interneten, és tagja egy túlsúlyos embereket tömörítő klubnak is, akiktől rengeteg lelki támogatást kap. Jelenleg azonban egy táplálkozási szakértőt és egy orvost keres, akik segítenének neki lefogyni. „Az lenne a hetedik mennyország! Elmehetnék táncolni vagy egy baseballmeccsre, besétálhatnék egy színházba és beülhetnék egy székbe, és újra mehetnék kirándulni a fiammal” – sóvárgott Potter.

„Nem tudom, hogy magyarázzam el. Ez nem vicces, egyáltalán nem az. Hiányzik a fizikai szabadság” – jegyezte meg keserűen a világrekorder.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top