Életmód

Mellét műttetné meg a legtöbb nő

Korábban azok vállalkoztak szépészeti műtétekre, akik fiatalodni akartak, mára azonban fordult a kocka: egyre több fiatal lány feküdne kés alá.

Tízből hét fiatal nő vállalná be az operációt – derül ki egy friss felmérésből. A 18 és 30 év közötti nők több mint 70 százalék műttetné meg a melleit, az orrát vagy végeztetne zsírleszívást. Angliában például a legtöbben a nőies idomokkal rendelkező Kim Kardashianhoz, Cheryl Cole-hoz vagy Beyoncéhoz akarnak hasonlítani.

Sokan plasztikáznának, hogy hasonlítsanak kedvenc sztárjukra
Sokan plasztikáznának, hogy hasonlítsanak kedvenc sztárjukra
Kim Kardashian

Kim Kardashian

A kutatás összefoglalása alapján úgy tűnik, hogy mára teljesen elfogadott és normális dologgá vált a plasztikai műtét – kortól függetlenül. A felmérésben résztvevők 61 százaléka mondta azt, hogy joga van a műtéthez, ha nincs megelégedve a külsejével, 49 százalékuk pedig tervez is valamilyen beavatkozást a közeli jövőben. A legtöbben azért feküdnének kés alá, mert elégtelenek a külsejükkel, a válaszadók egyharmada pedig biztos abban, hogy magabiztosabbnak érezné magát a műtét után.

A legtöbben egyáltalán nem szégyellnék a dolgot. Csak a résztvevők 31 százaléka mondta azt, hogy titokban tartaná a műtétet, 55 százalékuk szerint ugyanakkor az eredményt az ismerősök úgyis azonnal észreveszik. A nők majdnem 80 százaléka állította, hogy a párja biztosan támogatná a dolgot.

A tanulmány készítői arra következtetnek, hogy napjainkban a fiatal nőknek egyre inkább szenvedélyükké válik a tökéletes test elérése, amelyhez természetes eszközként tartják számon a plasztikai műtéteket. Azt gondolják, boldogabbak lesznek attól, ha elérik a vágyott külsőt. A szakemberek szerint ehhez nagyban hozzájárul, hogy a celebek, mint Katie Price, Heidi Montag, vagy a magyarok közül Rubint Réka is nyíltan beszéltek róla, hogy kés alá feküdtek, és ezek a nyilatkozatok megerősítik a fiatal lányokat abban, hogy az operáció biztonságos és teljesen normális dolog. Ugyanakkor a celebek jelentős része, mint Kim Kardashian vagy Katy Perry, természetes szépségek.

A felmérésben részt vevő nők többsége akár hitelt is felvenne a műtétre, vagy kölcsönkérne a családtagoktól vagy barátoktól.

A tervezett plasztikai műtétek népszerűségi sorrendje Angliában:

1. mellnagyobbítás (36%)
2. zsírleszívás (34%)
3. orrműtétek (14%)
4. mellkicsinyítés (6%)
5. hasműtét (6%)
6. gyomorgyűrű (4%)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top