Életmód

Mégis igyanak a diétázók tejet?

Lehet, hogy a tejet le kell venni a fogyókúrás tiltólistáról? Kutatók szerint igen.

Minél több tejet iszol, annál vékonyabb leszelEmber legyen a talpán, aki képes kiigazodni az aktuális fogyókúratrendeken. A legutóbbi kutatássorozatok most például azt bizonyítják, hogy az eddig tiltólistás tej is segít a kilók leadásában.

Az olasz kutatóintézet, a CNR munkatársai szerint a kalcium segíti a zsírégetést, a zsírsejtek növekedését pedig megakadályozza. Egy további áldásos hatása, hogy elnyomja az éhségérzetet, ami azzal magyarázható, hogy a tej magas fehérjetartalma a vércukorszintet hosszasan állandó szinten tartja – szemben például a szénhidráttal, ami hirtelen a magasba nyomja a vércukorszintet, de az ugyanolyan gyorsan le is zuhan.

A tej és tejtermékek fogyasztásáról a legtöbb fogyókúrás tudatosan mond le, úgy gondolják, hogy ezzel is kevesebb zsírt juttatnak a szervezetükbe, mondja a kutató, Gianvincenzo Barba, aki szerint a tejabsztinanciával így a zsír elégetéséhez szükséges kalciumot sem viszik be.

A tej fogyókúrás hatását nemcsak olasz, de izraeli kutatók is igazolták. A Ben-Gurion Egyetem szakemberei 300 túlsúlyos embert vizsgáltak, akikkel hat hónapon keresztül napi 2 pohár tejet itattak. A kutatás végén a vérükben jelentősen megugrott a D-vitamin-szint, és több kilót tudtak leadni, szemben azokkal, akiket eltiltottak a tejfogyasztástól.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top