Életmód

Hónapokig alszik egyfolytában a modern Csipkerózsika

Egyhuzamban két hónapig aludt egy lány, aki egy ritka kórban szenved. Most éppen ébren van, de nem tudni, mikor merül újra hosszú és mély álomba.
Lily Clarke
Lily Clarke

Átaludta egyetemi vizsgáit, születésnapját és két nagyobb ünnepet is a 21 éves angol lány, Lily Clarke, aki jelenleg ébren van, és igyekszik bepótolni a lemaradást.

A lány nem kómában feküdt, hanem mély álomban töltötte két hónapját, mivel a ritkán előforduló Klein–Levin-tünetegyüttes egy szélsőséges válfajában szenved. A lány és családja most csak abban reménykedhet, hogy Lilynek a jövőben sikerül elkerülnie az ilyen extrém hosszú kényszerszüneteket.

Egy interneten fellelhető szakmai leírás szerint a Klein-Levin szindróma évente 1-2 alkalommal néhány hétig megnövekedett alvásigényből, aluszékonyságból és kóros étvágynövekedésből áll, a betegek alvásszerkezete pedig nem mutat sem minőségi, sem mennyiségi eltérést a normálishoz képest. Lily ennek a különös betegségnek szenved egy különösen agresszív változatában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top