Életmód

Függő jóga a legújabb fitnesztrend

Selyem függőágyakban lógva jógáznak az új sportőrület hívei. A képek alapján mi is szívesen kipróbálnánk!

Az úgynevezett antigravitációs jóga atyja Christopher Harrison akrobata és tornász, akiben egy indiai elvonulása során, egy függőágyban ejtőzve merült fel a módszer ötlete, amit aztán profi szakemberek bevonásával, többéves munkával dolgozott ki.

A technika javarészt a jóga és a levegőakrobatika elemeit ötvözi, de merít a pilatesből és más edzésmódszerekből is. A mozgásforma állítólag csökkenti a gerincre nehezedő nyomást, ellazít, ugyanakkor fejleszti az izomzatot, elősegíti a vér áramlását, ezáltal felfrissíti a szervezetet. „A függőágyba burkolózva kizárhatod a külvilágot, a testedre, az elmédre és a lelkedre koncentrálhatsz” – magyarázta az edzésforma kiötlője.

 

Függő jóga a legújabb fitnesztrend

 

A módszert folyamatosan fejlesztik, ma már speciális ágai is léteznek különleges igényekkel rendelkezők – például gyerekek, idősek – számára. „Még az anyukám is meg tudja csinálni, ahogy mindenki. Ez a legfontosabb számomra, a befogadás” – mondta Harrison.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top