Életmód

Csontsovány modellje miatt nekiestek a divatcégnek

A Topshop néhány napja támadások kereszttüzébe került, miután egy ijesztően sovány modell fotójával kezdte népszerűsíteni legújabb kollekcióját. Ráadásul azzal érveltek, hogy az élő vállfára hasonlító modell súlya nagyon is egészséges.

A Topshop divatcég kedden diszkréten lecserélte honlapjának nyitóoldalán a vezető modelljét ábrázoló fotót, amely miatt sokan tiltakoztak. A képen szereplő lány annyira sovány, hogy az már szinte ijesztő. Még szakmabeliek is tiltakoztak, szerintük a fotón szereplő Codie Young 32-es méretű ruhát visel, a napszemüveget pedig azért adták rá, hogy az elrejtse a koplalástól beesett szemeit.

A lecserélt képeken továbbra is a 18 éves Codie szerepel, de egy másik ruhában és beállításban, ami jóval kevesebbet mutat az alakjából. 

 
Egészségesnek titulálta girhes modelljét a Topshop

 

 Az eredeti kép
 
Egészségesnek titulálta girhes modelljét a Topshop

 

 Az új fotó

 

„Codie egy egészséges fiatal nő” – védekezett a divatcég szóvivője az őket ért vádakra. Közleményük szerint a fotókat direkt torzították úgy, hogy a modell feje nagyobbnak látsszon, a teste csupán ezért tűnik aránytalanul vékonynak. A napszemüveget pedig állítólag azért adták rá, mert az is a kollekció egyik darabja.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top