Életmód

Páros diéta: kutyájával együtt fogyott le az elszánt gazdi

Sokkal könnyebb lefogyni, ha nem egyedül csinálod végig. Van, aki a barátnőjével fogyizik, mások a párjukkal diétáznak. És olyan is akad, aki a kutyájával teszi. És mekkora sikerrel!

Egy brit kutyatulajdonos több, mint 30 kilótól szabadult meg egy év alatt, miután elhatározta, hogy a kutyáját, Lucky-t is diétára fogja. A labradort még egy kisállat fogyókúraversenyre is benevezte, ahol a karcsúsodó eb végül még díjat is nyert.

A 49 éves Alyson, aki több, mint egy mázsát nyomott, egy évvel ezelőtt kezdett szigorú diétába. Az asszonynak egyre komolyabb szívproblémái miatt az orvosai javasolták, hogy kezdjen el mielőbb fogyókúrázni. Alyson azelőtt a kutyájától sem sajnálta a nasit és más, finom falatokat, így aztán szegény pára is csak vonszolta magát, közel 50 kilós súlyát alig bírták el a lábai.

Fotó: dailymail.co.uk
Alyson a fogyókúra előtt…
Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk
…és Luckyval, a fogyókúra után
Fotó: dailymail.co.uk

A páros diéta azért nem volt egyszerű menet. A gazdi szerint viszont sokat segített a sok mozgás, amihez kezdetben persze Luckynak nem nagyon fűlött a foga, hiszen fájtak az izületei és mindenféle mozgásforma nehezére esett. Ahogy kezdte leadni a kilókat, annál energetikusabb lett, ma pedig már ő figyelmezteti gazdiját, ha sétaidő van. Lucky, a labrador egy év alatt 15 kilót adott le, így nemcsak a díjjal büszkélkedhet, hanem valószínűleg jó pár évvel tovább is élhet.

Fotó: dailymail.co.uk
Lucky a fogyókúra előtt…
Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk
…és utána
Fotó: dailymail.co.uk

Az Angliában készült felmérések szerint minden harmadik macska és kutya túlsúlyos, és a tendencia sajnos egyre jellemzőbb: szakemberek szerint 2013-ra várhatóan minden második kisállat túlsúllyal küzd majd. A kisállatoknak meghirdetett verseny szervezői remélik, hogy Lucky története – aki egyébként 300 font (90 ezer forint) értékben utazási utalványt is nyert gazdijának – inspirálni fogja a gazdikat arra, hogy változtassanak kedvencük életmódján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top