Életmód

11 ok, amiért mégis szeretünk a dugóban ülni

Lássuk be, a dugó nem épp a világ legmegnyugtatóbb helye, bárhol legyen is. De ha ellenállunk a kísértésnek, hogy ordítva anyázzunk mindenre és mindenkire miatta, akkor akár kellemesen is eltölthetjük az időt benne.
11 ok, amiért mégis szeretünk a dugóban ülni 11 dolog, amiben rendületlenül hiszünk

Gyorsan befejezhetjük az elmaradt munkákat

Az ügyesebbek közülünk akár egy Powerpoint prezentációt is összedobnak, vagy válaszolgatnak az e-mailjeikre, vagy bármi.  Aki irodista, annak nem ellensége a dugó. Ha mondjuk a transzplantációs központnak dolgozunk és szerveket szállítunk, akkor persze más a helyzet. Szerencse, hogy a gyorsan romló szervekhez mentő és helikopter is jár.

Gondolkodhatunk csak úgy

A dugóban az ember pont úgy be van zárva, mint mondjuk a liftben, csak sokkal tovább tart. Ha meg tudjuk oldani, hogy ezen ne idegeljük fel magunkat, akkor lesz egy szabad óránk, amit eltölthetünk azzal, hogy összevissza gondolkodunk, mint amikor a kanapén heverészünk és felraktuk a lábunkat a tapétára.

11 ok, amiért mégis szeretünk a dugóban ülniSminkelhetünk magunkra nőt

Ha csak 5 percünk van a fürdőszobában, akkor valószínű, hogy megelégszünk egy kis pirosítóval és szempillaspirállal. A dugóban ülve azonban felszabadulhatnak a kreatív energiák, ha van nálunk mindenféle festékpaletta.

Elintézhetjük a kínos telefonokat

Bár elvileg az autóban nem lehet telefonálgatni, de ha áll a sor, akkor az nem számít vezetésnek. Vagy mégis? Nem tudjuk, de az biztos, hogy nincs jobb alkalom arra, hogy felhívjuk a Klárit, aki mindig fél órát mesél, mint amikor úgysem tudnánk mást csinálni. Így legalább viszonylag nyugodtan tudjuk végighallgatni.

Végre olvashatunk nagyregényt is

Az alap, hogy a telefonon a híreket elolvassuk, de a pofátlanabbak közülünk simán felteszik a Háború és békét is a kormányra.  És ez így van jól. Hát mikor olvassunk, ha nem akkor, amikor senki nem tud bosszantani azzal, hogy valami mást kéne csinálni?

Flörtölhetünk következmények nélkül

A dugóban, ha szerencsénk van, egy kellemes pasi fog mellettünk dekkolni vagy negyed óráig. Ilyenkor lehet vigyorogni meg integetni, meg ilyenek. Ha pedig ijesztő a pasi, akkor pláne: az autó megvéd, ha esetleg oda akarna jönni.

Nézhetjük a várost

Merthogy dugó csak a városokban szokott lenni. Ha szerencsénk van, a belváros szép részén, vagy mondjuk a Duna-parton szívunk, a rakparton. Ha pedig a Hungária körúton estünk a közlekedés foglyául, hát akkor nincs mit tenni: csak túlélésre lehet menni.

11 ok, amiért mégis szeretünk a dugóban ülniNyugodtan megreggelizhetünk

Otthon nyilván nincs rá idő, hogy az ember süteményeket tömjön az arcába, de ha számítunk rá, hogy nem öt perc alatt fogunk beérni, akkor simán beugorhatunk valahova egy kávéért és egy süteményért vagy teljes kiőrlésű dologért. Kinek ízlése szerint, de a kaja fontos.

Meghallgathatjuk kedvenc lemezünket

Ez még a buszon is megvalósítható, bár ott kínosabb, ha hangosan éneklünk. Manapság akkora luxusnak számít egy egész lemezt végighallgatni, hogy az ember be sem meri vallani másoknak, ha így tesz, de a dugó nagyszerű indok az ilyen kilengésekre.

Átöltözhetünk

Kényelmetlen a cipő, túl meleg a pulcsi? Ha úgysem haladunk, akkor pár percre ki is szállhatunk (hacsak nem igazán megszívtuk és a rakparton állunk). Boltba be, rövid ujjú póló és pacsker „kifizet”, és máris újra indul a nap.

Tanulhatunk valamit

Mondjunk arab, portugál vagy angol szavakat, vagy olvasgathatjuk a Burdát; hátha végre leírják azt is, hogyan kell egy gombot normálisan visszavarrni a helyére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top