Életmód

Nem is hinnéd, mi mindenre jó a D-vitamin

Friss kutatások rávilágítottak, hogy az egészséges izomzat és immunrendszer felépítéséhez, továbbá a különféle allergiák és a fiatalkori cukorbetegség megelőzéséhez is nélkülözhetetlen a D-vitamin.
 A cukorbetegség is csökkenthető D-vitaminnal Reflexek és rejtélyek

Régóta ismeretes, hogy a kalcium mellett a D-vitaminnak is kiemelten fontos szerepe van a csontok és fogak megerősítésében.

Colin Michie gyerekorvos tizenhét komoly D-vitamin-hiánnyal küzdő kisgyerek és csecsemő esetét vizsgálta meg, akiket 2006 és 2008 között kezeltek az Ealing Kórházban. Megfigyelte, hogy sokuk későn kezdett el járni, így tanulmányában ismét felhívta a figyelmet a D-vitamin fontosságára, főleg terhesség idején, amelynek eredményeként 80 százalékkal csökkent a szklerózis multiplexben szenvedők száma.

Angliában a terhesség során eddig is javasolták a napi 10 mikrogramm D-vitamin szedését, de a Dél-Karolina Egyetem kutatócsoportja szerint azok, akik 100 mikrogrammot szednek naponta, felére csökkenthetik annak valószínűségét, hogy terhességük során bármilyen egészségügyi problémával szembesülnének.

Emellett az egyes típusú cukorbetegség kialakulásának esélye is egyharmadával csökkenthető azoknál, akik extra adag D-vitamint juttatnak a szervezetükbe.

 

Forrás: medipress

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top