Életmód

11 diéta, amire biztosan nemet mondunk

Az ördöggel is lepaktálunk azért, hogy beleférjünk a kedvenc ruhánkba, de azért ami sok, az sok. Összegyűjtöttünk 11 diétás módszert, amit semmiképpen nem próbálnánk ki.
11 diéta, amire biztosan nemet mondunk Bélférgek petéivel fogynak

Alkoholdiéta

Ha nincs más dolgunk, ami megkívánja, hogy józanok legyünk, akkor pár napig szívesen eldiétázgatnánk egy üveg whiskyvel. A lényeg, hogy nem eszünk, viszont cserébe iszunk. Méghozzá töményet. Lady Gaga esküszik a módszerre, és bár nem nyilatkozott róla, de Amy Winehouse is biztosan lelkes híve. Gyakorlati és májvédelmi okokból kifolyólag mi viszont passzoljuk ezt a módfelett ígéretes módszert.

11 diéta, amire biztosan nemet mondunkMakrobiotikus diéta

Gwyneth Paltrow és Madonna elkötelezett makrobiotikusok, és nem is kövérek egy kicsit sem. Azonban gyanúsan elkezdtek hasonlítani egymásra. Lehet, hogy a nyers magok, a miszóleves és a salátalevek mindenkiből láthatóan fonnyadozó, de felettébb légies dominát csinálnak? Inkább nem magunkon fogjuk letesztelni.

Lilakaja-diéta

11 diéta, amire biztosan nemet mondunkÉtelellenes diszkrimináció. Ennek a diétának az az alapja, hogy csak és kizárólag lila ételeket szabad fogyasztani. Ilyenek lehetnek a retek, a cékla, a szeder és a szilva. Mariah Carey biztos sokkal több lila ételt ismer, mint mi, de az is lehet, hogy csupán színvak, mert ha csupán az említett négy ételt enné, biztos nem lenne rajta annyi minden, amit mutogathat az alul-felül köldökig dekoltált rucijaiban.

Féregdiéta

11 diéta, amire biztosan nemet mondunkAz interneten lehet rendelni a feladatra alkalmas bélférget. A diéta működési elve az, hogy a féreg majd mindent megeszik, amit mi lenyeltünk. Sajnos a módszer félelmetesen hatásos. Valóban lehet vele fogyni, de ha nem fordulunk időben orvoshoz, akkor a féreg minket is elkezd felfalni; előny, hogy kényelmesen fogunk elférni egy XXS-es koporsóban is.

The Master Cleanse

11 diéta, amire biztosan nemet mondunkBeyoncé kedvenc diétája. Abból áll, hogy tíz napig nem szabad enni, inni pedig kizárólag juharszirupos limonádét lehet, cayenne-i borssal. Nem hangzik túl biztatóan, sem a várható energiaszintünkre, sem az emésztésünk utolsó fázisára nézve. Azt meg úgysem hisszük el, hogy egyszer csak pont úgy fogunk kinézni, mint Beyoncé, ha minden szabályt betartunk.

Vércsoportdiéta

11 diéta, amire biztosan nemet mondunkHa legalább tudnánk a vércsoportunkat, az már haladás lenne; ugyanakkor nem biztos, hogy a megfelelő irányba.  Az ilyen ellenőrizhetetlen hatékonyságú diéták mindig azért hatnak, mert az ember lánya azért rendesen éhezik közben, ennek meg nem sok köze a vércsoporthoz, annál több viszont a hiszékenységhez.

Szénhidrátmegvonás

11 diéta, amire biztosan nemet mondunkMás néven Atkins-diéta. Nagyjából abból áll, hogy semmi olyat nem ehetünk, amit akarunk, cserébe viszont bármennyi zsírt és húst lehet fogyasztani. Valóban lehet vele fogyni, de mit érünk vele, ha karcsúak vagyunk, viszont büdösek a sok hústól és idegbetegek a szénhidráthiánytól? Csinálja az, akinek Hollywoodban van dolga.

Káposztaleves-diéta

11 diéta, amire biztosan nemet mondunkEhhez a diétához vagy igazi káposztafejű németnek kell lenni, vagy nem fog menni. Ki az az épeszű lény, aki képes napokig káposztalevesen élni, még ha korlátlan mennyiségben is fogyasztható? Hallott már valaki a káposztalevesről fogyókúrás kontextuson kívül? Ez azért biztosan nem véletlen.

Arcanalízis-diéta

11 diéta, amire biztosan nemet mondunkEnnek az agyament tervnek az a lényege, hogy egy arcelemző szakember tesz javaslatot a táplálkozási szabályokra. Alapul a bőrt, a hajat és a szemet veszi; az ilyen szakemberek ugyanis azoknak az állapotából messzemenő következtetéseket tudnak levonni a tápanyagszükségleteinket illetően. Kate Winslet is ezzel adta le a szülés utáni felesleget. Viszont ha nincs időnk kockáztatni, hogy a módszer esetleg mégse működik, vagy nincs pénzünk arcelemző szakemberre, akkor inkább megpróbálunk kevesebbet enni.

Kilencvennapos diéta

11 diéta, amire biztosan nemet mondunkMár a neve is ijesztő: Kilencven nap. Ennyi idő alatt elgyalogolhatnánk Moszkváig is. Ennyi ideig kell tartani magunkat ahhoz, hogy egy bizonyos napon csak egyféle kaját eszünk: proteint, keményítőt, szénhidrátot, valamint gyümölcsöt (ahol a szénhidrát az egyszerű cukrot, a keményítő pedig az összetettet jelöli.) Három hónap tömény szenvedés és tervezés egyszerűen nem érheti meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top