Életmód

Napi 13-szor gondoljuk csúnyának magunkat

Egy új felmérés szerint a nők sokkal gyakrabban gondolnak arra, hogy nem elég szépek, mint azt hinnénk. Csakhogy a rossz gondolatok rögzülnek, és egy idő után megszokottá válnak.
Kövér vagy, vagy csak hiszed? 245 kiló a 17 éves lány

A nők 97 százaléka naponta legalább egyszer negatívan gondolkodik saját testével kapcsolatban –  derült ki nemrég egy, a Glamour Magazin által elvégzett kutatásból. A megkérdezett 300 nő között akad olyan is, akinek több mint 100 alkalommal jut ilyen eszébe. Az átlagos szám a napi 13, ami azt jelenti, hogy szinte minden órára jut egy „elégedetlen megállapítás”.

A brit pszichológusnő, Ann Kearney-Cooke szerint – aki egyébként részt vett a kutatás előkészítésében – ez nem meglepő eredmény, hiszen ma az a „normális”, hogy a nők alulértékelik magukat, és ha valaki esetleg elégedett, arra furcsán néznek. A pszichológusnő szerint egyrészt a magazinok és a celebek által felállított szépségideálok befolyásolják a magunkról alkotott véleményünket. De ami talán fontosabb: a szokásokból mentális normák, megrögződések lesznek, vagyis ha folyamatosan negatív gondolatokat táplálunk a testünkkel kapcsolatban, akkor az az idegpálya lesz erősebb – és így a negatív gondolatok válnak megszokottá.

Forrás: dailymail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top